Oppfordrer utbyggere til å satse på fjernvarme

Avisa Sør-Trøndelag skriver i dag om fjernvarme og utbyggingsprosjekter på Orkanger og Fannrem. Utgangspunktet for reportasjen er to saker i hovedutvalgsmøtet 9. april, der Lavrans Skuterud kjempet for bruk av vannbåren varme og fjernvarme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Orkdal boligbyggelag er utbygger av 20 leiligheter i Franslykkja på Orkanger, rett ved fjernvarmerørene langs Thamshavnbanen. Likevel har boligbyggelaget ikke bestemt seg for å satse på vannbåren varme og fjernvarme. Lavrans uttaler til avisa: “I 2008 er ikke dette mye å tenke på. Det er så åpenbart at i den energisituasjonen som verden er i og som verden går inn i, så må vi bruke strømmen vår fornuftig”, og mener boligbyggelaget har et samfunnsansvar.
Sentralt på Fannrem planlegges også 60 boenheter ved helsetunet. Satsing på vannbåren varme her vil være et viktig steg mot fjernvarmeutbygging også på Fannrem.
Lavrans er overbevist om at fjernvarmetilkobling vil øke boligverdiene betydelig i framtida, og mener utbyggingsprosjekter sentralt i Orkdal som ikke satser på fjernvarme er skuffende kortsynte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**