Usolidarisk mot barna

– Det er utrolig at Regjeringen kan ta fra de som trenger det mest, sier leder i Østfold Venstre, Sindre W. Mork. Han sikter spesielt til de høye krav til inntekt som flyktninger må ha for å få gjenforening med sine barn i Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Jeg er forferdelig skuffet over den mangel på solidaritet Regjeringen viser overfor barn som har det spesielt vanskelig. Nå vil sikkert mange tenke på Regjeringens allergi mot private løsninger i barnevernet. Det er også en ting å reagere på. Men jeg tenker først og fremst på inntektskravet for de som har fått opphold i Norge og som ønsker familiegjenforening med sine barn.

Penger, økonomi

Foto: Microsoft

Regjeringen krever at en flyktning skal ha en inntekt som er så høy at 1 400 000 nordmenn hver for seg ikke har det. Dette er helt klart et brudd på FNs barnekonvensjon som Norge har forpliktet seg til å følge i norsk lov. Det er flaut, det er kynisk og det er usolidarisk.

For å vise hvordan jeg oppfatter moralen i dette, vil jeg sette det på spissen på denne måten: De av oss som ikke tjener nok, skal heller ikke få lov til å få beholde våre barn. Er det Regjeringens nye måte å bekjempe fattigdom på?

Sindre Westerlund Mork
Leder i Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**