Vil ha tøffere virkemidler i miljøpolitikken

Norsk miljøpolitikk har vært preget av at det ikke har vært samsvar mellom de målene politikerne setter seg og de virkemidlene man er villig til å ta i bruk. – Venstre har ambisjonen om å bidra til å endre dette, sier Gunnar Kvassheim (V), leder av Miljø- og energikomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Derfor har Venstre blant annet tatt orde for et skifte fra rød til grønn skatt, sier Gunnar Kvassheim. – Et slikt skatteskifte vil stimulere til miljøvennlig adferd, og straffe dem som forurenser, legger Kvassheim til.

Utenriks, miljø

Foto: Luth

Klimaforliket i vanry
– Venstre har kritisert regjeringen for å øke drivstoffavgiften nå, og ikke neste år slik klimaforliket la opp til. Vi har kritisert regjeringen for at den ikke kom med et kraftig løft i bevilgningene til kollektivtransport samtidig med at drivstoffavgiftene ble foreslått økt, sier Kvassheim.

– Regjeringens klønete håndtering av denne saken har bidratt til å sette klimaforliket i vanry, mener han. – Det man burde gjort var å vise sammenhengen mellom avgiftøkningen på biltrafikk og vilje til å forbedre kollektivtilbudet, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**