Vil ha kommunalt politi

– Når regjeringen ikke følger opp med nok politiressurser, må kommunen få mulighet til å ansette egne folk til å sørge for ro og orden, mener leder i Skedsmo Venstre, Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Politibil

Foto: hover, sxc.hu

Han har fulgt debatten om mangel på synlig politi i hovedstaden, og drar paralleller til bybråkproblematikken i Lillestrøm.

– Alle som kjenner problemet i Lillestrøm sier at vi trenger mer synlig politi, men svaret fra politiet er alltid at de ikke har nok ressurser. Det er grenser for hvor lenge vi kan sitte stille og se på at regjeringen vender det døve øret til når det bes om mer politi i gatene, enten det er i Oslo eller i Lillestrøm, sier Bjerkholt.

Venstre foreslo tidligere i år å ansette kommunale vektere i Storgata natt til lørdag og natt til søndag for å få bukt med nattebråket i Lillestrøm. I stedet valgte flertallet i kommunestyret å begrense tilgangen på kebab og pølser.

Fredag gikk Oslos byrådsleder Erling Lae (H) ut og sa at byrådet vurderer privat vakthold i byens mest belastede områder, og bystyrerepresentant David Hansen (KrF) fulgte opp med å foreslå et kommunalt politi.

– I likhet med Oslo, opplever vi også her på Romerike en mangel på ressurser hos ordensmakten. Det beste ville vært om regjeringen tok dette problemet på alvor, men når justisminister Knut Storberget bare står passivt og ser på at dette får utarte seg, må den enkelte kommune få mulighet til å supplementere den statlige innsatsen med egne folk, mener Bjerkholt.

Han ser for seg et kommunalt politi med begrensede maktmidler og som har synlighet og service som sitt arbeidsfelt. – På den måten vil vi få mer synlig politi i gatene, noe som i seg selv er forebyggende, og dessuten vil vi ha politi tilstede som kan gripe inn raskt når det trengs og stoppe bråk før det rekker å utarte seg, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**