Regjeringen tar ikke forskning på alvor

Regjeringen har valgt å droppe stortingsmeldingen om rekruttering av forskere, melder NRK i dag. – De tar ikke den prekære mangelen på forskere på alvor, sier Venstres Odd Einar Dørum til NRK.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


— Regjeringen har i grunn verken hjerte eller vilje til å prioritere det norsk forskning trenger. Det virker som om dette er noe en puffer foran seg og ikke tar på alvor, sier Dørum til NRK.

Forskningsminister Tora Aasland (SV) bedyrer at hun tar forskning alvorlig og lover at rekruttering av forskere til norske høyskoler og universiteter får en omfattende omtale i høstens statsbudsjett, sier Aasland til NRK. Odd Einar Dørum mener det slett ikke er godt nok, melder NTB.

— Satsingen på rekrutteringen av forskere regjeringen lovet i Soria Moria-erklæringen er en flopp. SV har tapt saken i regjeringen, konstaterer Dørum til NRK.
Han mener den manglende satsingen på forskning vil bli lagt merke til i våre naboland. — Det må jo oppfattes ute, rike som vi er på penger som vi høster fra olje og gass, at vi ikke satser på såkorn for framtida, sier Dørum til NRK.

Viser til sak på NRK: http://www.nrk.no/nyheter/1.6136552

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**