Fylkesmannen støttet Venstres syn på deling av eiendom

Fylkesmannen har omgjort vedtaket om å tillate deling av Frodes gate 5, ifølge Rogalands Avis.

-Venstre fikk dermed rett i sin vurdering av saken, sier Helge Solum Larsen som er nestleder i kommunalstyret for byutvikling. -Reguleringsbestemmelsene var helt klare og det er svært beklagelig at Høyre, Krf og Frp tilsidesatte disse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Frode Kleppe

Eiendomutviklerne som sto bak delingsaken fremmet sak også i forrige valgperiode. Da avviste det politiske flertallet saken. Ny delingssak ble lagt fram etter valget og da snudde Høyre og Krf og stemte sammen med Frp. Ler mer her >>
Reguleringsbestemmelsene var hele tiden klare på at deling ikke skulle tillates i området uten at det var fremmet en ny samlet plan.
– Eiendomsutviklerne hadde latt praktvillaen forfalle kraftig fra den første gangen saken var til behandling, sier Solum Larsen. Han kan ikke si om dette er grunnen til at det politiske flertallet plutselig snudde og overså de klare innvendigene mot å gi tillatelsen. -Uansett har flertallet i denne saken vist et svært dårlig skjønn.

-Delingsakene i etablerte boligområder har økt kraftig den siste tiden, sier Solum Larsen. -Det eneste som kan sikre en fornuftig og balansert utvikling er at det politiske flertallet følger de reguleringsvedtakene man selv har gjort.

Den flotte villaen ble revet mens Fylkesmannen hadde saken til behandling. Helge Solum Larsen har reist spørsmål om det bør innføres en praksis der tiltak ikke kan gjennomføres før klagebehandling er fullført.
-At villaen ble revet, er svært trist, sier Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**