– Feil signaler om språk i skolen

Venstres utdanningspolitiske talsperson Odd Einar Dørum mener at den rødgrønne regjeringen sender feil signaler dersom målet er å styrke språk i skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Antall nordmenn som studererer i utlandet har blitt kraftig redusert de senere år. Dagens Næringsliv presenterte i går en rapport fra Nifu Step som viser at dårlige språkkunnskaper er en av årsakene til dette. I dag lovte regjeringen tiltak for å bedre språkopplæringen i skolen.

 Vi må legge til rette for at flere kan studere i utlandet, mener Odd Einar Dørum.

Vi må legge til rette for at flere kan studere i utlandet, mener Odd Einar Dørum.
Foto: Mentz Indergaard (NTNU)

– Vi har en regjering som startet stortingsperioden med å senke de språklige ambisjonene idet de fjernet obligatorisk fremmedspråk på ungdomsskolen, sier Dørum til Dagens Næringsliv. – Språk og realfag er kjerneområder for enhver skole, og det går ikke an å sette de viktigste fagområdene opp mot hverandre.

Odd Einar Dørum mener at regjeringen i tillegg til å styrke språkambisjonene i skolen, må gi etter for ANSAs krav om full støtte til utenlandske bachelorgrader som varer i fire år. Dette gjelder blant annet i USA og flere andre ikke-vestlige land, skriver DN.

– Det er helt uforståelig at denne støtten ikke er på plass. Slik det er nå prioriterer vi verken de som vil til Kina eller de som vil videreføre en sterk akademisk utdannelse ved å dra til USA, avslutter Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**