– Dette skal ikke skje!

– Jeg vil ta denne saken opp på et generelt grunnlag med helseminister Bjarne Håkon Hanssen, sier Venstres stortingsrepresentant Vera Lysklætt. Hun viser til de siste dagers opplysninger om at en utenlandsk lege som bl.a. har flere anmeldelser mot seg i Sverige og også tidligere skal ha fått jobb her i landet med falske papirer – nå har fått ansettelse i et vikariat i Hammerfest.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Vera Lysklætt mener vi må få på plass ordentlige rutiner for ansettelse av helsepersonell.

Vera Lysklætt mener vi må få på plass ordentlige rutiner for ansettelse av helsepersonell.
Foto: Rune Kongsro

– Dette er helt uakseptabelt. Det skal rett og slett ikke skje. Vi må nå snarest få på plass en vanntett ordning ved ansettelse av leger og annet helsepersonell. Slike tilfeller har forkommet tidligere også og jeg hadde virkelig trodd at vi hadde tatt lærdom av disse men det har vi tydeligvis ikke gjort, sier Vera Lysklætt.

– Vi er helt nødt til å få på plass skikkelige rutiner ved ansettelse av helsepersonell her i landet — og særlig når det som i dette tilfellet er snakk om å rekruttere fagfolk via vikarbyråer, sier Lysklætt.

– Dette er svært alvorlige saker – derfor forventer jeg at helseministeren nå foretar de nødvendige grep slik at vi ikke opplever slike helt uakseptable tilfeller også i framtida. – Vikarbyråene kan heller ikke være bekjent av å opptre som i dette tilfellet – da undergraver de jo sin egen virksomhet fullstendig. Dette blir for useriøst og ingen vil dermed bruke dem, sier Vera Lysklætt.

– Jeg håper også at Legeforeninga er med og bidrar til å finne gode løsninger slik at vi unngår flere slike tilfeller i framtida, avslutter Vera Lysklætt.

Les mer om saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**