Universell utforming en målestokk for politiske verdivalg!

Etablering av tiltak i det offentlige rom, som f.eks ledelinjer for svaksynte sier på mange måter mye om den enkelte kommunes etablerte verdigrunnlag uttaler Jan Einar Henriksen, leder i Risør Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Godt synlige gangfelt med ledelinje og symbol

Godt synlige gangfelt med ledelinje og symbol

Ledelinjer
Vi skriver 2008 og det politiske miljø og media har i mange år snakket mye om universiell utforming. Samtidig leser vi at Bjørn Gunnar Aasbø og de øvrige lokale representantene for handikapplaget føler seg oversett i det offentlige rom.

 Godt synlige og funksjonelle ledelinjer

Godt synlige og funksjonelle ledelinjer

Universell utforming blir dermed lett en politisk frase når ledelinjer og andre tiltak for handikappede uteblir i det offentlige rom. Risør kommune har f.eks vedtatt at 2 % av byggekostnadene ved etablering av offentlige bygg skal benyttes til kunstnerisk utsmykking, og har også oppnevnt en egen komité som skal ivareta den kunstneriske utformingen. Det er kanskje på tide at vi tenker i samme retning når det gjelder universell utforming uttaler Jan Einar Henriksen (V), som også er leder av Risør kommunes utsmykningskomité.

 Synlig og variert fargebruk gir økt tilgjengelighet

Synlig og variert fargebruk gir økt tilgjengelighet

Ved reiser i inn- og utland ser vi ved selvsyn mange gode (og selvsagt også noen dårlige) eksempler på tiltak overfor svaksynte, rullestolbrukere og andre brukergrupper. Tiltak som lett bør kunne etableres i våre omgivelser selv om de fargemessig bryter med de grå unisteinflatene vi er vandt med i Risør.

Verdigrunnlag
Etablering av godt synlige og ikke minst funksjonelle tiltak som ledelinjer osv handler til syvende og sist om synlige politiske verdivalg som vil bli lagt merke til langt utenfor Risør kommunes genser.

Det krever imidlertid gode politiske vedtak og vi ønsker i så måte et konstruktivt samarbeid med handikapplagets representanter avslutter Jan Einar Henriksen (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**