Venstre for 16-åringer

Som første parti i Sandnes står Venstes bystyregruppe samlet i spørsmålet om stemmerett for 16-åringer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Leder og bystyremedlem for Venstre Vidar Grundetjern vil slå et slag for utvidelsen av demokratiet som han selv beskriver det etter at kommunalminister Magnhild Kleppa har gitt grønt lys for en prøveordning der 16-åringer får stemmerett i Rogaland fylke under kommunevalget i 2011.

Historisk

Vidar Grundetjern

Foto: Vidar Grundetjern

— Dette er en sak hvor Sandnes bør gå foran. Vi vil ta opp saken til bystyrets neste møte 9. september, sier Grundetjern som påpeker at Venstre alltid har stått for utvidelse av demokratiet.
— Historisk har alltid Venstre kjempet for utvidelsen av demokratiet. Når det gjelder både stemmerett for alle menn, kvinner og senkingen av aldersgrensen fra 21 til 18.

Kompetanse
Venstres gruppeleder og bystyrerepresentant Tove Frantzen synes ikke at argumentet som stiller spørsmålstegn med 16-åringenes kompetanse er godt nok for å holde de unge stemmerne unna.

Tove Frantzen

Foto: Vidar Grundetjern

— Mange 16-åringer vet og mener mye. De havner ofte politisk på ytterkantene, men da er det de politiske partienes ansvar å bevisstgjøre sin politikk, sier Frantzen.

Mer opplyste
Grundetjern mener også at dagens ungdom er mye mer opplyst, informert og opptatt av samfunnet og politiske spørsmål enn tidligere.

— Jeg mener dagens 16-åringer er betydelig mer kompetente til å stemme enn mange, mange andre som har stemmerett i dag. Jeg tror ikke det blir noen revolusjon i valgdeltakelsen, men tilbudet bør være der for de 16-åringene som engasjerer seg, sier Grundetjern som håper på støtte fra flere partier når saken kommer opp i bystyret til høsten.

Les hele saken i dagens Sandnesposten utgave, eller på nett her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**