SVs troverdighet?

Jeg har lest meg litt lei på Nesodden SVs påstander om Venstres troverdighet. At man snur i en enkeltsak blir for meg litt smått sammenliknet med hva SV sa i opposisjon i forhold til det de bedriver i regjering.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


La meg ta ett eksempel; i valgkampen i 2005 hevdet Kristin Halvorsen at fattigdommen kunne utslettes med et pennestrøk, og beskyldte Bondevik II-regjeringen for manglende politisk vilje. SV har nå hatt tre statsbudsjett hvor de har unnlatt å ta de store grepene i bekjempelsen av fattigdom.
SVs Heikki Holmås krevde i forrige uke milliardløft til fattige i neste statsbudsjett. Det er kanskje ikke så rart at kravet er så høyt, når de fattige hittil har fått så lite med den rødgrønne regjeringen. Bare i år økte skatteinntektene med over 150 milliarder kroner for den norske staten. Hadde regjeringen vist handlekraft, hadde den tatt tak i de fattige i tidligere budsjetter.
SV har i stedet stemt ned samtlige av Venstres forslag om målrettet fattigdomssatsing. Bare i revidert nasjonalbudsjett som nettopp ble vedtatt, stemte SV mot en økning på 260 millioner kroner for en bedre rusomsorg og psykiatri, økt bostøtte, tiltak mot elever som har droppet ut av den videregående skolen, barnevern, og fattigdomsarbeid i frivillige organisasjoner.
Hvis SV ønsker videre debatt om politisk troverdighet, har jeg mer på lager.

Terje Johansen Frogn Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**