– Regjeringens satsing mot fattigdom har feilet!

Regjeringens mål var å hjelpe 5.400 mennesker ut av fattigdom i år, men hittil har bare 700 personer søkt seg inn på kvalifiseringsprogrammet. Venstres sosialpolitiske talsperson André N. Skjelstad slår fast at regjeringens viktigste verktøy for å få folk ut i arbeid og ut av fattigdom har feilet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

– Dette er et bra tilbud for de friskeste av sosialklientene. Kvalifiseringsprogrammet er arbeidsrelatert, og de minst arbeidsføre sosialklientene vil kunne få store problemer med å komme med, sier Skjelstad. Dette argumentet bekrefter direktør Anne Lieungh i Arbeids- og velferdsdirektoratet til Kommunal Rapport i dag: "Personer som står langt fra arbeidsmarkedet, er ofte desillusjonerte og slitne. Mange har erfart at det ikke finnes noe tilbud som passer for dem."

– Venstres forslag om borgerlønn er en langt mer fleksibel og individuelt tilrettelagt løsning, sier Skjelstad. — Borgerlønn vil kunne nå langt flere som faller helt utenfor samfunnets ordninger, og gi en bedre levestandard for dem med lave inntekter. Borgerlønn vil dermed bidra mer effektivt til å bekjempe fattigdom, sier Skjelstad.

– Det første og viktigste grepet Regjeringen bør gjøre, er å heve minstesatsen for sosialhjelp til et anstendig nivå — Venstres forslag er på lang sikt 2,5G for langtidsmottakere. Bostøtten skal holdes utenfor. Sosialhjelp skal ikke være en salderingspost, påpeker Skjelstad.

– Det er likevel positivt at Regjeringen innser at dette er mer kompliserte problemstillinger enn da de i valgkampen 2005 arrogant hevdet at det kun var Samarbeidsregjeringens vilje det sto på. Fattigdom kan ikke avskaffes med et pennestrøk, avslutter Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**