Trist og irriterende

Venstrepolitiker Arne Ivar Mikalsen mener det er betegnende at filmprodusenten Lasse Alsos opplever flytilbudet inn og ut av Vesterålen som mangelfullt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


– Dette er veldig trist og irriterende. Det vi ser i forhold til at Lasse Alsos flytter, er en direkte konsekvens av at samferdseltilbudet per fly som eksisterer i dag, mener venstrepolitiker Arne Ivar Mikalsen.

– Det positive er jo at de synes det er fantastisk i regionen vår, og at de helst ønsker å fortsette å bo her — samtidig som de har jobber utenfor regionen, sier Mikalsen.

– For å få det til, altså et bedre tilbud for det lokale næringsliv som jobber utenfor Vesterålen, så er det bare en ting som må gjelde: Det er å få dette til rullebaneutvidelse av Skagen flyplass!

– Jeg vet jo at man haler og drar i mange ender og nivåer nå, og at det holdes kontakt inn mot Avinor. Jeg gjør det jeg kan med mine kontakter inn mot det rikspolitiske nivået, og det regner jeg med at andre gjør også, understreker Mikalsen.

Arne Ivar Mikalsen

Arne Ivar Mikalsen

Arne Ivar Mikalsen peker på at ressurser, også innen kunst og kulturbransjen – som en stor vekstnæring nasjonalt og internasjonalt, bør kunne bo og jobbe med Vesterålen som utgangspunkt.

– Selv reiser jeg en del, og priser meg lykkelig for at jeg har noen oppdragsgivere som betaler. Har man ikke det, er det svært vanskelig å basere seg på pendlig herfra. Som Alsos, så kjenner også jeg flere som har jobber på Østlandet, i Nordsjøen eller innen sjøfart, som ønsker å bo her, men som dessverre ikke gjør det i dag. Jeg mener vi må trykke på, slik at vi kan få til rullebaneutvidelsen. Det vil være svært oppløftende for regionen, avslutter Mikalsen.

kilde: Vol.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**