Rike og fattige

– Stoltenberg har helt rett når han sier han ikke vil flå de rike. Det er vanlige folk som taper på den politikken regjeringen fører, sier Sindre W. Mork, leder i Østfold Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Penger, økonomi

Foto: Microsoft

Det har blitt mer enn dobbelt så mange milliardærer under den rødgrønne regjeringen. Og de 400 rikeste har fått fordoblet sin formue i følge Skattebetalerforeningen. Samtidig har over 40 prosent flere det siste året fått trøbbel med renta. Da er det ikke rart at Stoltenberg dementerer at de skal "ta de rike". For det er jo akkurat det de rødgrønne ikke gjør. De tar vanlige folk fordi det "å ta" folk flest gir de største inntektene.

For å bruke meg selv som eksempel: Det jeg har fått i lønnsøkning de siste tre åra, dekker ikke opp det jeg har fått i økte renter. Mine renteutgifter har økt med 67 prosent siden de rødgrønne overtok. Hadde jeg ikke betalt ned på lånet i denne perioden (avdragsfritt lån slik mange nyetablerere benytter), ville renteutgiftene ha økt med 108 prosent. Altså mer enn dobbelt så mye i månedlige renteutgifter.

For de av oss som husker godt sist gang Stoltenberg var statsminister, så var kommuneøkonomien trang. Det var den perioden som hadde størst underdekning (både i et enkeltår og i gjennomsnitt) i de ti siste åra, selv verre enn den forrige regjeringen. Men det snakker han ikke om. Derimot lovde de rødgrønne mer penger under valget i 2005, noe de holdt ett helt år. Men nå er de tilbake på "normalen".

Det er bare å lese i avisene om kutt i kommunene rundt omkring så ser vi hva som igjen skjer. De rødgrønne har ingenting å skryte av. Og i motsetning til den forrige regjeringen har de rekordstore skatteinntekter og avkasting fra olje-/pensjonsfondet å ta av.

Neste år er det valg igjen. Det betyr at de rødgrønne kommer til å gi noe ekstra ved høstens budsjett. De har jo så mange løfter å hente inn. Ikke la deg lure igjen, sier nå jeg.

Sindre Westerlund Mork
Leder i Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**