Behov for avklaring om fornybar energi

Det ble i dag kjent at Norge og Sverige har inngått en forståelse om å arbeide videre med et felles marked med grønne sertifikater for fornybar energi. – Det er fremdelse stor usikkerhet omkring vilkårene for fornybar energiproduksjon. Nå haster det å få på plass en midlertidig støtteordning, uttaler Venstres Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Det haster med en midlertidig støtteordning for fornybar energi, mener Gunnar Kvassheim

Det haster med en midlertidig støtteordning for fornybar energi, mener Gunnar Kvassheim
Foto: Ellen Kvalsund

– Når regjeringen kuttet ut samarbeidet med Sverige om grønne sertifikater ble det innledningen på et hvileskjær som har vært til stor skade for arbeidet med fornybar energi i Norge. Som en del av klimaforliket fikk blant annet Venstre regjeringspartiene med på å starte opp arbeidet med et grønt sertifikatmarked igjen. Vi tar til etterretning at prinsippene for et slikt marked først kan komme på plass neste høst, og at hvileskjæret dermed blir forlenget på ubestemt tid, uttaler Gunnar Kvassheim.

– Det har lenge vært kjent at man ikke ville komme i mål med et samarbeid med Sverige i år. At regjeringen ikke la fram et midlertidig støtteopplegg til fornybar energi i revidert budsjett er harmonerer dårlig med løftet i klimaforliket, om at det skal legges frem et slagkraftig alternativ, legger han til.

– Det er fremdeles stor usikkerhet omkring vilkårene for fornybar energiproduksjon. Det er nå behov for avklaring. Et midlertidig opplegg med støtte til fornybar energi må komme på plass raskt. Det regjeringen har varslet er ikke på langt nær godt nok til å gi den samme slagkraften som et sertifikatmarked ville gitt, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**