Rødtvet seniorsenter burde fått penger

Nok en gang opplever vi at sosialistene i Grorud bydelsutvalg ikke vil være med å satse på de eldre! Hvorfor i alle verden har ikke det røde flertallet en krone å avse til Rødtvet seniorsenter? skriver Linn Beate Kaald Thoresen i Akers Avis Groruddalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Eldre, gamle

Foto: Microsoft

Rødtvet seniorsenter er et veldig viktig sosialt og helseforbyggende tiltak for eldre mennesker i Grorud bydel. Det drives i dag av bare én ansatt og en betydelig frivillig innsats blant de eldre selv.

Venstre synes det er viktig å styrke driften av eldresentrene, og jeg mener forslaget fra Høyre om å gi ekstra midler nå i forbindelse med budsjettjusteringen i junimøtet i BU var svært godt. Forslaget fikk kun støtte fra Frp i bydelsutvalget. (Venstre er jo dessverre ikke representert i Grorud BU.)

Det skal lite til for å sikre folks mulighet til å skape seg en meningsfylt hverdag. På seniorsenteret er det mange aktiviteter og fellesmåltider, som betyr mye for eldre mennesker i bydelen. I Grorud Venstre har vi på forskjellig måter uttrykt støtte til eller sørget for faktiske midler til ungdomstiltak som både rock, kunstgressbane og til og med ridehus.

Men en meningsfylt, kreativ hverdag er ikke bare for ungdom. Eldre fortjener også rock’n’roll! Jeg mener det burde vært mulig å støtte Rødtvet seniorsenter i en bydel som går godt økonomisk. Men sosialistene vil konsekvent ikke støtte Rødtvet eldresenter. De viste de i budsjettbehandlingen før jul, og de understreket det nå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**