Kan støtte et stadion på Raglamyr

I NRK-Rogalands ettermiddagssending i går sa Venstres May Britt Vihovde at Venstre kan være villige til å være med på å realisere et stadionprosjekt på Karmøy. Forutsetningen er at et salg av Flotmyrområdet gir så store inntekter at det overstiger kostnadene ved bygging av omsorgssenter i Skåredalen og rehabilitering av Hauge skole.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

May Britt Vihovde

Venstre tok alt i sitt program til kommunevalget i 2007 til orde for en regional løsning for et nytt fotballstadion. Forutsetningen var en plassering andre steder enn på Flotmyr. Til nå har Venstre ikke hatt gjennomslag for dette, men utspillet fra FKH og Karmøy kommunes positive respons gjør at dette nå er mer aktuelt enn noen gang.

Ved bystyrets behandling av lokalisering av et nytt stadion gav Venstres daværende gruppeleder, Aksel Røsand, uttrykk for at det burde utredes en alternativ lokalisering, nettopp for å unngå det hastverket vi nå ser at FKH har fått i forhold til NFF. Det er derfor viktig at det kommer politiske signaler som underbygger mulighetene for et stadion andre steder enn Flotmyr.

Ved at Flotmyrområdet fristilles i forhold til et framtidig stadion kan Haugesund kommne legge til rette for en allsidig utnyttelse av dette området som både understøtter sentrumsutviklingen, tar hensyn til nærmiljøet og gir bedre trafikale løsninger enn dagens planer. Samtidig vil kommunen kunne få hånd om større deler av salgssummen, noe som er viktig med tanke på framtidige investeringer både innen skole og omsorg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**