Referat fra styremøte 26.05.2008

Siste nytt fra fylkesstyret, hvor det bl.a. ble vedtatt å ansette Sjur Skjævesland som fylkessekretær i 20% stilling fra 1.september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


REFERAT FRA FYLKESSTYREMØTE DEN 26.05.08

Tid: 26.05.08 kl. 18.00
Sted: Holel Central, Elverum
Tilstede: Erik Ringnes, Kine Kyllingstad, Stein Hoset, Sjur Skjevesland, Hege Nilsen,
Mete Willas, Asbjørn Hovstø, Bente L. Kveseth, Martin Løken (Unge Venstre)

Sak 1 : Referat fra siste møte — prosedyrer rundt godkjenning og publisering — lage mal for referat med link til Venstresidene for Hedmark — legges ut på nett etter 7 dagers høringsfrist (åpenhetsprinsippet) — forrige referat godkjent.

Sak 2 : Oppfølging fra siste møte
a)Landbrukstilbud Storsteigen/Jønsberg — også hvordan drive annen virksomhet på garden — næringsretta og forvalteransvaret, men også kunne noe om natur, biologi, regnskap, kontraktsarbeid — visjon om bidra til økologisk landbruk (som debattgrunnlag) der utdanninga tilpasses etterspørsel og tilbud .

Vedtak: Venstre venter på en skisse fra rektor på Jønsberg og Storsteigen har tilbudet over 2+2 år evt samarbeid med Blæstad, følger vårt eget program og fremmer forslaget som forberedt spørsmål i Fylkestinget.

b)Venstre i Tolga — vanskelig å få kontakt med medlemmene, allianse med Tynset om hvordan Venstre forholder seg til forskjellige kommunestyrer, hvordan Venstre politikk passer med Nasjonalpark-landsby i Vingelen

c)Godtgjørelse for tillitsvalgte i Hedmark V — forberedes som forslag av mindre gruppe (Benthe, Asbjørn, Sjur) innen neste styremøte

Sak 3 : Fylkestingssamling i april

a) Store saker, rullering av nasjonal transportplan (innlegg av Erik lagt ut),

b) Tid og ressurskrevende fellesmøter med Oppland, står resultatet i forhold til innsatsen ressursmessig (tidsbruk, transport, lokaler, bevertning — ekstrem kostnadsbruk i offentlig sektor)? Forslag om vi skal fortsette med dyrt samarbeid eller å bevare en klasse i videregående skole. Erik lager grunnlagsdokument. Det er også ulikt styringssystem mellom fylkene, noe som ikke gjør situasjonen enklere..
Vi står fortsatt for frivillig kommunesammenslåing og et viktig argument er å vite hva en vil med en sammenslåing.

Sak 4 : Programarbeid

Forslag mottas fra alle. Alle enkeltmedlemmer og kommunelag oppfordres til å komme med programforslag til https://www.venstre.no/skjema/innspill2009/
Fylkesstyremedlemmer kommer med ett til to forslag hver til neste styremøte

Sak 5 : Nominasjonarbeid.

Nominasjonskomiteen består av: Martin Løken, Inge K Haugen, Mete Willas, Ola Rostad. Mete innkaller til møte i løpet av juni. Komiteen konstituerer seg selv. Det er viktig å komme tidlig i gang med hensyn på valgkampen 2009 vedrørende prosess og for hvordan andre fylker organiserer seg . Vedtak: Nominasjonskomiteen skal tre sammen i løpet av juni 2008 og konstituere seg selv og orientere styret om framdriften, sjekke med årsmøtereferent Inger Noer om det ble valgt leder av nominasjonskomiteen

Sak 6 : Venstreskole i Hedmark.

Bestemme dato i august for Engerdal (f.eks. under Engerdalsdagene).

Sak 7 : Landsstyremøte.

Påminnelse om møte på Rena — landsstyremøte i juni i Grimstad (spille inn middelalderkirke-forslaget Løten, Ringsaker, Stange) faktagrunnlag fastlagt og Venstre-politikk klarlagt — gjøre milliarden tilgjengelig ved endring av fondet (Gjønnes utvalget Stat/kirke utredninga sjekkes)

Sak 8 : Fylkessekretærstillingen.

20 % stilling fortrinnsvis på en dag med gradvis opptrapping i løpet av sommeren. Stillingens størrelse tilsier at man har en kjernetid en dag i uka, jobber litt i sommer
Og trapper opp til høsten dette på timebasis. Stillingen formaliseres fra 1. Sept. Viktig å innhente erfaringer fra andre.
Det er viktig at sekretæren ikke tar arbeid fra noen andre i styret, fokus skal være på stortingsvalget 2009. Lønnet fylkessekretær er ingen avlastning men kun et veksttiltak.
Det må være en beinhard utvelgelse av saker, en blanding av organisatorisk og politiske saker, programarbeid må stå sentralt og fylkessamlinger. Fylkessekretæren må være en koordinator og se helhet.

Vedtak: Sjur Skjævesland tiltrer i 20% stilling fra 1.september 2008 . Sjur kommer med forslag til stillingsinstruks og avlønning legges fram på neste møte v/Stein

Sak 9 : Samlinger og møter:

Fylkes inspirasjonssamling en fredag/lørdag i høst. Sjur sjekker om leder i programkomiteen Ola Elvsveen kan møte en av følgende datoer: 19/20 september, 17/18 oktober evt 24/25 oktober Fylkesstyret er åpne for stedsvalg for å underbygge egen politikk (eller i Elverum) . Neste styremøte: 18.august 2008 kl.17.30 på Hotell Central i Elverum. Det blir planlegging av høstsamling og programarbeid mm.

Sak 10 : Eventuelt:

a) Økonomi , se vedlegg med positiv innskuddsside. Tilskudd pr.stemme ligger på kr.8,25, vi hadde 4400 stemmer ved fylkestingsvalget. Midler til opposisjonen ble doblet (opposisjonsstøtten) kr.218.000

b) Unge Venstre opprettholder et godt samarbeid og deltakelse på styremøtene. De ordner eget regnskap og revisjon. Kasserer har søkt og fått midler fra UV. Fylkesmøte ble avholdt 10.april med valg: Andreas Skjæret(org. Nestleder), Magnus Løken, Martin Løken (leder), Ida Ringnes (økonomi), Håkon Mellbye, Ellen Klaveness. De har 75 medlemmer.
6.-8.juni arrangerer de inspirasjonssamling på Kongsvinger og opprette Kongsvinger Unge Venstre. Arbeider også med å få opp et UV miljø i Nord-Østerdal. Sommerleir i Arendal 26.juli til 2.august .

c) Nye rikspolitisk nettverk koples til nominasjonsprosess i fylkene og trening av toppkandidatene.

d) Venstres miljødag 6.juni . Vi velger i år henge oss på Løtens utdeling med omtale og avisoppslag. Vedtak: Fylkesstyret vil lage et fastere opplegg for utdeling av miljøprisen.

e) Medlemspleie og flere betalende medlemmer:
Erik sender brev til alle lokallag hvor vi ber dem ta en ringerunde til alle registrerte medlemmer innen 20.juni. Dette for å drive aktiv medlemspleie og minne om kontingent innbetaling.

Referent: Mete Willas

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**