Anbud ryddigst

Venstre stemte som ventet for å anbudsutsette kollektivrutene i Troms. -Det fylkestingets flertall gjorde, var egentlig å opprette samsvar mellom vedtak og praksis, sier Roar Sollied.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Sollied viser til at Fylkestinget for et år siden hadde valget mellom forhandlinger og anbud. Flertallet valgte forhandlinger. Likevel handlet Fylkesrådet som om om anbud var innført, for å skaffe seg “handlingsrom,” som det ble sagt. Utfordringen er at aktørene da ikke skjønner hva som faktisk gjelder eller hvorvidt Lov om offentlig anskaffelser er inntrådt.

I junimøtet i år la Fylkesrådet fram ei sak med tilråding om anbud. AP stemte for, SV og RV i mot, men det ble likevel solid flertall for anbudsutsettelse. Fylkestinget vedtok å opprette eget driftsselskap etter rogalandsmodellen.

Venstre mener at anbud er ryddigst og man kan legge inn de føringer man ønsker, for eksempel i forhold til miljøkrav. -Gjennom den ordningen det nå legges opp til har Fylkeskommunen i realiteten mer kontroll over kollektivtransporten enn tidligere, sier Roar Sollied.

Det mest uryddige ved situasjonen er at Fylkesrådet, som er i mindretall, reiser videre mot egne prinsipper. Selv ikke SV ymtet om å trekke seg fra Fylkesrådet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**