Ba om stemmerett for 16-åringer i bydelsutvalget

– Vi vil at Grorud bydelsutvalg skal søke om at bydelen får gjennomføre forsøk med stemmerett for 16-åringer ved neste valg, sa Linn Beate Kaald Thoresen i Åpen halvtime i junimøtet i BU. Publikumsbenkene var fylt til randen av aksjonister mot Huken pukkverk, en sak vi også støtter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Linn Beate Kaald Thoresen

Foto: Rannveig E. Bergerød Aase

Kunnskap er ikke lenger et kriterium for å å ha stemmerett. Venstre vil at 16- og 17-åringer skal tas på alvor som samfunnsborgere. Grorud Venstre sendte i mai et brev til bydelen for å be dem be byrådet søke departementet om en prøveordning med 16-årig stemmerett.

Grorud Venstre stilte mannsterke opp i bydelsutvalgsmøtet på torsdag. Vi deltok også i en stor markering mot driften i Huken pukkverk før møtet. Åpen halvtime varte i en og en halvtime denne gangen, for Oslo vei presenterte sitt syn på driften i Huken og flere medlemmer av Aksjonsgruppen mot Huken pukkverk fikk ordet for å si sin mening.
– Det er flott at lokalbefolkningen viser et så stort og nødvendig engasjement for å få stoppet Huken pukkverk, sa Linn Beate Kaald Thoresen da hun kom på talestolen i Åpen halvtime.

I Åpen halvtime kommenterte vi også bydelens budsjettrevisjon. Grorud Venstre forstår at bydelen har god økonomistyring, men mener at det kunne vært gjort omdisponeringer på flere områder. Denne gangen trakk vi frem behovet for utbedringer i Huken naturbarnehage. Vi synes også det er merkelig at bare de ikke-sosialistiske partiene finner Rødtvet seniorsenter verdig til støtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**