Trillemarkafond: Stegane slakter Senterpartiet

– Det er et kraftig svik mot distriktene når Sp i dag gikk mot å opprette et næringsfond på 100 millioner kroner som en erstatning for tap av varige verdier ved vern av Trillemarka, sier varaordfører i Sigdal Runolv Stegane (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Ved behandling av revidert nasjonalbudsjett fremma opposisjonen (V, H, Frp og KrF) forslag om å øke Regjeringens bebudede næringsfond til Trillemarkakommunene fra 30 til 100 millioner kroner. Sps Per Olaf Lundteigen støtta dette, og det var flertall for forslaget i finanskomiteen. Men i Stortinget ble Lundteigen satt kraftig på plass av sine egne.

Runolv Stegane

Foto: Ole Marius Fossen

-Lundteigens forsøk på å framstå som en reddende engel for Trillemarkakommunene ble avslørt. Han opptrer som en privatpraktiserende stortingsrepresentant uten støtte verken i Sp eller i Regjeringa. Det må være bittert for ordfører i Sigdal Kari Ask (Sp), siden Sigdal er den kommunen som er mest berørt av Regjeringens vernevedtak, samtidig som Sp har nådd nær 50 % i oppslutning på sin motstand mot vern.

Stegane som også er fylkesvaraordfører i Buskerud etter avtale med Ap, mener at Aps troverdighet ikke er stort bedre.
– Ap-representante fra Buskerud sier ja til å støtte kommunene når de er i eget fylke, men handler stikk motsatt på Stortinget. Det er kort og godt dobbeltmoral, og det setter politikken i vanry. Men kampen for et større næringsfond er ikke over. Venstre vil være en pådriver for å reise forslaget på nytt, sier Stegane.

Sp svikter kommunene, tidligere oppslag

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**