-Parkeringsanlegg burde ta hensyn til Gamle Stavanger

Venstre ba om at alternativ adkomst ble etablert før det ble tillatt nytt offentlig parkeringsanlegg i Smedvig-prosjektet ved Gamle Stavanger. Spørsmålet kom opp som en disposisjonssak i Kommunalstyret for byutvikling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det nye anlegget skal avlaste behovet for parkering for blant annet for det nye konserthuset. Adkomsten som er vist, går på nedsiden mot Gamle Stavanger, rundt hele det nye bolig og næringsbygget.
-Konserthuset skal stå ferdig i 2010, sa Venstres Helge Solum Larsen i Kommunalstyret for byutvikling torsdag. -Da bør vi vente med å gi den endelige godkjenningen for dette til vi har fått på plass en adkomst som ikke berører Gamle Stavanger i så stor grad som dette. Administrasjonen innstilte på å gi dispensasjon til anlegget allerede nå.

I alt vil det nye anlegget med privat og offentlig del bli like stort som Jorenholmen. Det er mulighet for en annen adkomst i bygget, men flertallet ville ikke støtte Venstres forslag. Venstres forslag fikk støtte fra KrF, SV og en representant i Høyre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**