En klar borgerlig profil

Inge Solli, varaordfører i Akershus, redegjorde for Venstres innspill til økonomiplanen for kommende periode. Venstre vil blant annet satse på miljø og etterutdanning for lærere. Les innlegget her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Inge Sollis innlegg fra talerstolen (Fylkestinget 19.06.2008)
Ordfører. Vi skal nå bygge videre på økonomiplanen, men vi har ryddet mer opp i innholdet og fått det hele mer konstistent og i henhold til samarbeidserklæringen mellom partiene i posisjon.

 Inge Solli (V), varaordfører i Akershus.

Inge Solli (V), varaordfører i Akershus.
Foto: Christoffer Biong

Venstre ønsker å satse på Kompetanseheving for lærere. Vi går inn for et lærerløft. Vi skal redusere frafallet i den videregående skolen. Vi har også store utfordringer når det gjelder rehabilitering av en rekke videregående skoler. Det er et styringssignal at vi vil se på hvordan vi kan få fortgang i arbeidet med å rehabilitere skolene i fylket.

Vi vil fortsette satsingen på kollektivtransport. Ruter skal være være virkemiddelet som gir oss et bedre og billigere kollktivtilbud i Osloregionen.

Dagens politikk overfor Akershus Energi skal videreføres. Akershus Energi er er viktig for utviklingen av fjernvarme, og satsing på fornybar energi. Vi skal utforme en egen klimaplan i Akershus i samarbeid med kommunene våre.

Vi skal rullere fylkesplanen. Vi har spennende ting på gang når det gjelder innovasjon og næringsutvikling. Blant annet deltar Akershus i EUs Interreg-programmer. Det omhandler blant annet samfunnsutvikling og næringsutvikling.

Vi velger å støtte kultur og orgasnisasjonslivet i Akershus. Vi har også nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe med å finne en lokalisjon for Ekelands kunst. Venstre har fått gjennomslag for mye politikk gjennom samarbeidet. Innbyggerne i Akershus vil merke at vi har en hånd på rattet i den kommende perioden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**