Alle får barnehageplass

Ved å opprette 5 ekstra plasser for barn under 3 år, klarer kommunen å innfri målet om full barnehagedekning. Forutsetningen for dette enstemmige politiske vedtaket, er at ordningen er midlertidig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Alle barn i Søgne bør ha tilbud om barnehageplass.

Selv om vi er innenfor lovens veiledende norm angående antall barn pr. kvadratmeter, synes jeg ikke det er en gunstig situasjon for barn og ansatte at flere barn skal inn i eksisterende lokaler. Antall barn pr. kvadratmeter handler også om praktiske måter å organisere dagen på med hensyn til rolige soveplasser etc.

Planleggingen av en ny avdeling fra 1. august 2009 er i full gang i administrasjonen. Jeg har i både interpellasjon og i innlegg i kommunestyre bedt om at alle muligheter for en ny permanent barnehageavdeling må vurderes, også drift av private eller frivillige organisasjoner.
I ordførerens svar på min interpellasjon om dette, synes jeg det virker som om man er skeptiske til private løsninger fordi det kan være en trussel for de kommunale plassene. Jeg mener vi må ha flere tanker i hode på en gang, ellers kan fort midlertidige kommunale løsninger bli permanente.

Tonje Løwer Gurholt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**