Feilslått oppkjøp uten næringsforståelse

Venstre karakteriserer oppkjøpet i StatoilHydro som et spill for galleriet for å følge opp krav om aktivt eierskap. – Regjeringen bruker de store pengene på feil ting. De burde i stedet lagt opp til en storsatsing på gründere og innovasjon. De store pengene må brukes der de trengs, sier Venstres næringspolitiske talsmann, Leif Helge Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Regjeringen svir av inntil 30 milliarder på sitt oppkjøp i StatoilHydro. Unødvendig pengebruk, mener Venstre.

Symbolpolitikk
– Dette er sosialistisk symbolpolitikk uten praktisk betydning. Den opprinnelige eierandelen på 62,5 prosent er mer enn tilstrekkelig for å ivareta statens og samfunnets interesser. Regjeringen bør heller prioritere fremtidens arbeidsplasser ved å sikre gründere og selvstendig næringsdrivende bedre vilkår, sier Kongshaug.

– Tenk hva vi kunne oppnå ved å bruke slike summer på fremtidens næringsliv. Vi må sikre at arbeidsplassene som enda ikke er skapt får gode kår til å vokse opp. Det er ikke olje alene som sikrer fremtidens velferd, understreker han.

Styrk rammevilkårene
I Venstres alternative reviderte budsjett (RNB) legges det opp til en styrking av rammevilkår for selvstendig næringsdrivende og gründere. Venstre vil reversere økningen i trygdeavgiften, gi fulle rettigheter til omsorgspenger under svangerskap og etablere bunnfradrag til selvstendig næringsdrivende.

– Dette er små, men vesentlige endringer i riktig retning. I stedet for å følge et slikt løp, velger regjeringen å fortsette en eierskapspolitikk der pengene brukes til maktkonsentrasjon i en av Norges største bedrifter, i stedet for å øke mulighetene og senke risikoen for nye bedrifter og selvstendig næringsdrivende, avslutter Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**