Det blir fortsatt bokbuss i fylket

Fylkestinget behandlet tirsdag 17.06 saken om fortsatt bokbuss drift i Vestfold etter 2008. Med 21 mot 18 stemmer ble det vedtatt en forsatt satsing på bokbuss tilbudet i fylket.
Foranledningen til vedtaket var et opprinnelig forslag fra nestleder i hovedutvalg for kultur, folkehelse og miljø, Fred R. Fredriksen fra Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det var til slutt et flertall bestående av Arbeiderparti, Sosialistisk Venstreparti, Senterparti, Rødt, Venstre og Kristelig Folkeparti som sikret avgjørelsen mot stemmene fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Det var før fylkestingets behandling knyttet en del usikkerhet til utfallet av saken i og med at KrF signaliserte til Tønsbergs Blad at de trolig ville gå i mot en videre drift. Se artikkel “Ser mørkt ut for bokbussen” fra tb.no.

Nå ble resultatet annerledes. Flere av partiene som ønsket fortsatt drift, uttrykte samtidig en skuffelse over at kommunene ikke ville delta med en større driftsandel. Aina Dahl fra Venstre uttalte bl.a. i

Aina Dahl

Aina Dahl

saken at hun også var skuffet over kommunene i fylket og deres avslag på anmodningen om å øke sin andel av kostnadsdekningen. — Bokbussen er imidlertid en velfungerende tjeneste som det er viktig å opprettholde, sa hun videre.

Vedtaket fra fylkestinget er blant annet omtalt i Østlands-Posten og Tønsbergs Blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**