– Dessverre nei til opprusting av Siljan Ungdomskole nå

Tiltaket om opprusting av Siljan Ungdomskole som etter forslag fra Venstre kom inn ved fjorårets behandling av økonomiplan, var ved årets behandling av økonomiplan fjernet. Årsaken var at det ikke lenger kunne defineres som en investering, men måtte gå på driftsbudsjettet. Og 3 millioner ekstra på driftsbudsjettet til denne opprustingen, var det ikke mulig å finne dekning for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Det er frustrerende når man har fått gjennomslag for en så viktig sak et år, men får beskjed neste år om at det ikke går likevel pga regnskapsregler. Samtidig er det selvfølgelig viktig at vi følger de regnskapsregler vi må, og driver kommunen forsvarlig.

Siljan ungdomskole

Siljan ungdomskole

Felleslista H, Krf og Venstre har derfor vært på leit i økonomiplan etter å finne andre driftsmidler for å pusse opp ungdomskolen, fordi vi mener det er det kommunale bygget som trenger det mest. Når midler skal frigjøres i en meget trang økonomiplan, uten å gjøre tjenestetilbudet dårligere eller ta stillingsressurser er det ikke mye handlingsrom igjen.

Det vi klarte å finne av midler ble vel 700.000,- som vi ønsket å bruke på opprusting av Siljan Ungdomskole. Dette fikk bare stemmene til H, KRf og Venstre, og ble dermed stemt ned av flertallet bestående AP, SV og SP.

Dette beklager vi, fordi vel 700.000,- hadde tross alt vært nok midler til strakstiltak for oppussing. Hvis vi hadde kombinert disse midlene sammen med dugnadsinnsats fra foreldre og elever hadde vi kommet enda lenger, og skolen hadde ihvertfall fått en ansiktsløfting.

Forslaget fra Elin Nordbø (SP) om at administrasjonen skal utrede hva som skal til for å få en større opprusting av Siljan Ungdomskole inn på investeringsbudsjettet, stemte felleslista H, KRf og Venstre for. Det er et godt forslag, men vi synes det var på for lang sikt til bare å vedta det.

Derfor ønsket vi dette strakstiltaket på vel 700.000,- i tillegg, men det ble dessverre nedstemt.

Tonje Løwer Gurholt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**