Kvassheim spør miljøvernministeren om Yxney-avtalen

Venstres Gunnar Kvassheim som er leder i miljø- og energikomiteeen har bedt miljøvernminister Erik Solheim svare på spørsmål om hvorfor Regjeringen bruker millionbeløp på en avtale som undergraver Friluftslovens bestemmelser om allemannsretten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Les omtale av saken i Sandefjords blad

Nedenfor gjengis innholdet i brevet Gunnar Kvassheim har sendt Stortingets presidentskap – og som skal besvares innen 8 dager:

Stortinget, 11. juni 2008
Stortingets president

Jeg tillater meg å stille følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til miljø- og utviklingsministeren:

Miljøverndepartementet har inngått en avtale med Sandefjord kommune og grunneier Kjell Chr.Ulrichsen, som begrenser allmennhetens tilgang til verdifull kystnatur. Hva er begrunnelsen for at staten bruker milionbeløp på en avtale, som i praksis undergraver den strandsonepolitikken regjeringen sier den står for, og som også setter til side Friluftslovens bestemmelser om allemannsretten?

Begrunnelse:

Da Miljøverndepartementet offentliggjorde avtalen, som er inngått med Sandefjord kommune og grunneier Kjell Chr. Ulrichsen, ble den framstilt som et viktig gjennomslag for allemannsretten. I praksis er imidlertid avtalen et klart brudd på allemannsretten i Friluftsloven. Avtalen åpner for en rekke tiltak som stenger allmennheten ute fra verdifulle kystområder. Det er bakgrunnen for at en rekke miljøorganisasjoner har reagert kratig på de begrensningene det legges til rette for av den frie ferdselen.

Gunnar Kvassheim

Gunnar Kvassheim er i sakens anledning intervjuet av NRK Radio. Hør innslaget.

Kløft
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**