Ber om at reguleringsarbeid for Vibrandsøy startes

Venstres bystyregruppe har sendt en anmodning til ordføreren om at formannskapet behandler en prioritering av planarbeidet for Vibrandsøy. Dette arbeidet har vært utsatt i lengre tid, og det er viktig at dette kommer i gang blant annet med tanke på offentlig erverv av eiendommene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Du kan lese hele anmodningen her:

Ordfører Petter Steen jr.
5500 Haugesund

Anmodning om ekstraordinært formannskapsmøte

Venstres bystyregruppe anmoder om at ordføreren kaller inn til ekstraordinært formannskapsmøte for å behandle prioritering av planarbeid for Vibrandsøy.

Etter delegasjonsreglementet er formannskapet delegert myndighet til å prioritere kommunens planarbeide. Situasjonen rundt Vibrandsøy gjør at det etter Venstres mening er nødvendig å igangsette arbeidet med reguleringsplan for Vibrandsøy snarest.

Et slikt arbeid vil være svært gunstig for kommunens mulighet til å sikre statlig medvirkning til å erverve dette området for almennheten. Vibrandsøy representerer unike verdier, ikke minst i form av friluftsområder i sentrum.

Formannskapet bør også gi ordføreren/administrasjonen i oppgave å ta kontakt med Direktoratet for naturforvaltning for en avklarende dialog om hvilke betingelser som må innfris for å bidra til en statlig medvirkning til erverv av friluftsområdene på VIbrandsøy, samt å arbeide for en slik statlig medvirkning.

Det bebudede salget av Knudsens eiendom på Vibrandsøy representerer en unik mulighet for Haugesund kommune til å sikre borgerne enestående friluftsarealer, samtidig som det også gir mulighet for en framtidig byutvikling på friområdenes premisser. En slik utvikling fordrer sterkt kommunalt engasjement og kontroll, noe som best sikres ved at det offentlige erverver området i første omgang.

Det vil etter Venstres mening være svært synd om Haugesund kommune nok en gang lar mulighetene gå fra seg på Vibrandsøy.

Haugesund den 16.06.2008

May Britt Vihovde /s/ Tore Nilsen /s/

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**