Navarsete må svare om støyvoll på Holt/Vestvollen

Venstre krever at staten tar sitt ansvar for støyplager langs E6 ved Holt/Vestvollen på Skedsmokorset. I et skriftlig spørsmål til samferdselsminister Liv Signe Navarsete, ber Venstres Borghild Tenden, nestleder i Stortingets transport-og kommunikasjonskomite, om avklaring på om samferdselsministeren vil ta initiativ til å igangsette byggingen av en støyvoll langs E6.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Eiganestunnelen E39 Tasta

Foto: !

– Folk som bor på Holt/Vestvollen har vist uvanlig stor tålmodighet, men nå må det snart være slutt på at staten skyver ansvaret foran seg. Vi kan ikke lenger akseptere at 5000 mennesker må leve daglig med høyt støynivå fra E6 uten at noe gjøres for å redusere plagene, sier Boye Bjerkholt, leder i Skedsmo Venstre. Han er glad for at Venstre på Stortinget nå tar opp saken overfor regjeringen.

– Det er hos regjeringen, og ikke i kommunestyresalen at denne saken hører hjemme, sier Bjerkholt, med klar adresse til Arbeiderpartiet og SV som har foreslått at kommunen skal bekoste støyvollen.

– Skedsmo kommune har nok av utfordringer fremover innenfor kommunale kjerneoppgaver som helse, omsorg, utdanning og kultur, om vi ikke også må hjelpe den rødgrønne regjeringen med uløste statlige oppgaver, poengterer Bjerkholt.

I sitt spørsmål til samferdselsministeren, viser Tenden til at regjeringen i sin Soria Moria-erklæring har lovet å innfri det nasjonale støymålet om å redusere støyplagene med 25 prosent i forhold til 1999-nivået innen 2010. En støyvoll for rundt 5.000 mennesker på Holt/Vestvollen vil være et viktig bidrag til å nå det målet.

Spørsmålet fra Borghild Tenden til samferdselsministeren lyder som følger:

Vil samferdselsminsteren ta initiativ til å igangsette byggingen av en støyvoll langs E6?

I Skedsmo kummune er det sterkt lokalt engesjement for en støyvoll langs E6 nært et boligområde på Holt/Vestvollen. Rundt 5.000 mennesker er utsatt for høye støynivåer. Så langt har det ikke blitt fattet beslutning om bygging av støyvoll. Regjeringen har i sin Soria Moria erklæring lovet innfri det nasjonale støymålet om å redusere støyplagene med 25 prosent i forhold til 1999-nivået innen 2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**