God innsats fra brannvesenet og helikopter hindret storbrann i Risør

Med knusktørr skogsbunn og sterk vind kunne det fort ha blitt mer dramatisk enn ønskelig da det lørdag ettermiddag brøt ut brann mellom Øygarden og Haresvingen. Men god tilgang på vann fra det kommunale ledningsnettet og iherdig innsats fra brannvesenets folk fikk brannen en lykkelig utgang.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Brann_Risor_3

Foto: Jan Einar Henriksen

At brannen så raskt ble slukket skyldes nok også i vesentlig grad at det raskt ble satt inn tre helikoptre som pøste på med vann og fikk slokket brannen på toppen av åsen. Der hadde brannmannskapene en vanskelig jobb idet det brant godt i trærne.

Brann_Risor_2

Foto: Jan Einar Henriksen

Det er klart at en skogbrann så nær bebyggelsen i Risør for kan bli dramatisk, og derfor var det helt naturlig å avbryte et familiselskap og dra til brannstedet sier varaordfører Jan Einar Henriksen (V) i en kommentar. En har jo også brannen i Froland i minne, men heldigvis var brannen under kontoll da jeg kom frem. Det var imidlertid greit å være på stedet og selv se hvor utrolig effektive brannhelikopter er i slike situasjoner, selv om en jo visste det fra tidligere tilsvarende situasjoner. Det er uansett tidligere erfaringer også godt å få bekreftet at vi har et meget effektivt brannkorps som fortjener honnør, ja og så er det en påminnelse om hvor viktig det er at de har nødvendig utstyr tilgjengelig og at det er oppdatert og i orden avslutter Jan Einar Henriksen (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**