Fjordgløtt ny lokalisering for Tofte Fritidsklubb

Nye lokaler for Tofte Fritidsklubb skal være på plass før sommeren. I Driftsutvalget sitt møte 10. juni var saken oppe til behandling.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

ungdom

En arbeidsgruppe med representanter for kommunen, klubbleder og klubbarbeider samt representanter for klubbstyret har jobbet med saken. Rådmannen sluttet seg til innstillingen til arbeidsgruppen om at Fjordgløtt (som er et gammelt trehus vis-a-vis Tofte skole) kan være et egnet lokale for Fritidsklubben. Huset er i dag i bruk som dagsenter for funksjonshemmede.

Det var viktig for utvalget sine medlemmer at virksomhet for funksjonshemmede har gitt positive tilbakemeldinger om sambruk og vil legge tilrette sin bruk for at en slik ordning skal fungere for alle parter. Administrasjonen opplyste at dagsenteret ikke bruker bygget mange timer i uka og det er heller ikke mange brukere.

Gunn-Torill Homme Mathisen (V) lurte på hvilke ombygginger det var aktuelt å gjøre for å tilpasse lokalene til Fritidsklubben. Hun fikk ikke noe klart svar på det, men det ble referert til noen av de aktivitetene ungdommene ønsker å videreføre som biljard, bordtennis, data, kiosk, spill, TV og videorom og diskotek, men at det vel blir vanskelig å finne plass til alt dette.

I løpet av prosessen har klubbpersonalet og ungdommen gitt uttrykk for at Fjordgløtt er et lokale som har mange av de kvalitetene som er ønskelig for klubbdrift. Det er et klart ønske om å bruke begge etasjer. På grunn av den økonomiske rammen og det faktum at etablering av klubb i 2.etg. vil kreve en hovedombygging, er dette alternativet ikke aktuelt nå.

Tom Granli (Frp) ønsket å utrede ny plassering av dagtilbudet og at en evaluering av samarbeidet gjøres før en eventuell flytting av dagtilbudet.

Dette ville ikke de andre partiene være med på. Som Venstres Gunn-Torill Homme Mathisen sa det: -Vi må finne en balansegang. Vi kan ikke kaste ut en svak gruppe som multihandicappede og psykisk utviklingshemmede for å lage fritidsklubb i Fjordgløtt. Granlis forslag fikk bare Frp sine to stemmer.

Driftsutvalget var opptatt av at man fikk på plass en god samarbeidsavtale mellom brukerne av huset. Homme Mathisen tok til orde for at Driftsutvalget får en rapportering innen årets utgang om hvordan sambruket fungerer i praksis. Man ble også enige om å be om en evaluering av samarbeidsavtalen til våren.

Vedtaket ble slik:

Hurum kommunestyre vedtar å istandsette Fjordgløtt til fritidsklubb fra august 2008 innenfor slike rammer:

– Fjordgløtt oppgraderes innenfor de økonomiske rammene som er satt for tilrettelegging av 1.etg. innen

-Tofte Fritidsklubbs eiendeler i 1.etg. i Doktorgården lagres i kjellerlokalet frem til klubbstart i august.

-Samarbeidsavtale om bruk av Fjordgløtt utformes innen utangen av juni.

-Kulturkonsulent, klubbpersonale og representanter for ungdommen utarbeider en aktivitetsplan for Tofte Fritidsklubb for høsten 2008.

Driftsutvalget får en rapport fra driften i Fjordgløtt innen 31.12.08. Samarbeidsavtalen evalueres våren 2009 og resultatet av evalueringen legges fram for driftsutvalget til orientering.

Saken behandles i kommunestyret 17.juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**