Vi vil ha det “pent” rundt oss

Det må kunne sies å være en del av essensen i tilbakemeldinger fra befolkningen om utviklingen av Ski sentrum, slik de er gjengitt i ØB 3. juni. Ski skal utvikles som by, men det må ligge noen grunnleggende forutsetninger til grunn for at Venstre skal støtte utviklingen.

Dette var innledningen i et oppslag fra Ski Venstre i ØB på lørdag, 7. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


I et bærekraftig utviklingsperspektiv, er det viktig å klare å forholde seg til minst to tanker på en gang. Det er her Venstre skiller seg fra andre politiske partier i Ski.

Venstre er opptatt av at bomiljø og utearealer ivaretas i en helhet, som forutsetning for en fortetting. En bærekraftig utvikling krever også at omgivelsene er trivelige og trygge. Med gode og varierte møteplasser betyr svært mye for det sosiale liv på stedet. Det er enkelt sagt kvaliteter i omgivelsene som legger premisser for enkeltmenneskets oppvekstvilkår og livskvalitet.

Venstre har rettet søkelyset mot bedre skolekapasitet, infrastruktur for vei, dobbeltspor og avløpshåndtering før en presser på med ytterligere boligbygging i overbelastede boligområder. Videre må bil og betong nedprioriteres til fordel for grønne lunger og trivelige møteplasser. Waldermarhøy, Magasinleiren, Birkelunden og sentrum er alle områder som det nå er viktig å sikre for framtida. Ski vil vokse videre, og prosessen med sentrumsutvikling må ivareta luftige og grønne lunger med aktiviteter for liten og stor. Slik planen ble presentert i ØB, ser det lovende ut i første omgang.

Hva angår estetisk utforming i dag, så har Ski allerede fått en alvorlig knekk. Det er kommet til uttrykk gjennom ønsker om "penere fasader" og "koselige butikker". Estetikk gir grunnlag for god helse. Syns- og sinnsinntrykk gjør noe med deg som menneske. Venstre har alltid lagt, og vil fortsatt legge stor vekt på en helhetlig stedsutvikling. Derfor er det positivt det som nå skjer i forhold til mer helhetlig planlegging, og ikke den stykkvise og delte tilnærming som de store partiene har mesket seg med før. Nå må vi bare gjøre det beste ut av store, avvisende murvegger som allerede har fått innpass gjennom dårlige beslutninger.

Ski Venstre vil holde blikket rettet mot en mer bærekraftig utvikling av Ski. Venstre vil ha debatt om hvor og hvordan vi skal bo, og hvor vi skal drive næring. Vi ønsker å bo i et trivelig Ski med enkel vei til arbeid — et sted å være stolte av. En slik kommune bør Ski være. Betydningen av ønsket om "et pent sted" blir da et uttrykk for mer grunnleggende ønsker om livskvalitet og trivsel.

Ski Venstre
v/Svein Kamfjord (leder) og Geir Hammer (gruppeleder)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**