Frp ønsker at nordmenn skal ha monopol på voldtekt i Norge

Det heter at kaster du sannheten ut av døra vil den komme tilbake gjennom vinduet som en myte. Derfor er det livsfarlig å ikke slå ned på, eller på noen måte legitimere voldtekter utført av afrikanere og somaliere som Frp korrekt påpeker øker i antall, i ønsket om ta imot flere flyktninger. Dette fordi det kan føre kriminalieten vekk fra rettsystemet. Men når Siv Jensen bruker voldtektsstatestikken til å fronte partiets innvandrerpolitikk gjør hun nettopp det, tar saken vekk fra rettsystemet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Er overskriften på dette innlegget tatt ut av sin sammenheng? Det samme er Fremskrittspartiets regnestykke: voldtekter gjort av innvandrere minus Norge uten innvandrere = mindre voldtekter. Det kan virke som om partiet her peker på essensen i et samfunnsproblem. Det gjør de ikke. Det de har gjort, er å plukke faktorer med pinsett i den store sammenhengen. Akkuratt på samme som når treåringer holder for øynene og sier "borte", gjør Frp det samme med verden. Det er her sammenhengene finnes, i den virkelige verden som omgir oss og som Norge bare er en del av.

Lukk grinden

Foto: Tore Rykkel

Taktikken til Frp ligner den til fundamentalistiske regimer i utlandet. De spiller bevist på frykten – og mener tryggeheten ligger i fortiden. Tiden før innvandrerene og da de med annen hudfarge (Frp kaller dem ikkevestlige). Det gjør meg dritt forbanna at denne nasjonalistiske holdningen har forplantet seg til kommuner og bedriftsledere, som derigjennom driver sine egen aktive utestengingspolitikk.

Innvandring og arbeidledighet ses ofte i sammenheng. Overalt hører man om innvandrere med doktorgrad som stenges ute fra det norske arbeidslivet. Hva kan vi gjøre for å endre dette? Bør vi gjøre søkndene offentlige, slik at media kan gå inn å følge med på hvem som bevist ikke ansetter folk med en annen hudfarge, ut fra noe som må være en blanding av nasjonalisme og rasisme. Det er i dag mer og mer fokus på kortreis mat, samtidig stuper antall gårdsbruk i landet, kanskje ligger det potensiale for mange med liten formell utdannelse her. Uansette er det viktig at folk møtes med tillit, slik at folk føler seg trygge. Dette må til for at de kan utvikle seg her. Man må ikke glemme at det trengs to for å hilse, men bare en for å slå.

Hender

Foto: Microsoft

I dag diskuteres det i mange fora hvor mange innvandrere Norge kan ta imot. Dette spørsmålet bevitner dessverre Frp sin sterke makt til å sette samfunnsdiskusjonen. Spørsmålet etter min mening burde vært hvordan man skal ta imot, ikke hvor mange vi skal ta imot. Dette handler ikke om å være snill. Denne inngangen har ødelagt innvandringsspørsmålet. Innvandring handler om rettigheter. Hvis vi skal annerkjenne menneskrettighetene, kan ikke de ikke bare gjelde de som "passer", de må gjelde alle. Per Willy Amundsen fra Frp, kaller asylsøkerne som kommer til landet for lykkejegere. Vet ikke om Amundsen er klar over dette, men Norge har tidligere vært masseprodusent av "lykkejegere", over 800 000 tusen nordmenn skal ha forlatt Norge mellom 1825 og 1940. Disse "lykkejegerne" var selvfølgelig ikke utsatt for noe menneskehandel, de ble selvfølgelig fulgt over av staute folk som på ingen måte utnyttet de få ressursene de hadde. En ting er endret siden den tiden, det fantes et Amerika som tok imot alle minoriteter i et land med plass til alle (bortsett fra indianere). Dette landet finnes desverre ikke lenger. Når Afrika nå er i mye av samme situasjon som Europa var for 100 år siden, blir det et problem at alle dører stenges. Resultatet ser man blant annet i dagens Sør-Afrika. Migrasjon er ikke noe annet enn en ventil, det er en naturlig prosess. Slik må den også håndteres, ikke slik som i dag, som et enormt apartheidsystem.

Jeg kan nærmest høre Frp hente mantraet sitt frem og banke det inn i et svarinnlegg: Norge kan ikke redde verden alene. Mantraet ligner argumenetet "sånn er det bare", og har til felles at det sier ingenting om virkligheten. At Norge er en enhet, eller noen gang har vært det, er den største feiltagelsen siden Gud våknet opp fyllesjuk seint den sjuende dagen, og lurte på hva han hadde gjort dagen før. Poenget mitt er at Norge er fremfor alt er en gjeng med folk.

Hender

Foto: Finn Dale Iversen

En fremtidsløsning må ligge i identitetsbygging og en bevistgjøring hos alle i en virkligheten som føres vekk fra nasjonalisme, vekk fra tanken om noe norsk. Om ikke vil vi bidra til at Samuel Huntingtons tese om "the clash of civilizations" blir en realitet. Vi må derfor tørre å prate om en virklighet der ingen er norske, der man derimot er borger av Norge. Norge er i dag et nasjonal demokrati, jeg vil ha det tenkeren Alexis de Tocqueville kalte politisk demokrati, på mange måter slik USA engang var. Dette vil gi større makt til menneskerettighetene og inkluderingsprosessen, og redusert maktforholdet mellom innvandrere nordmenn som Frp legger opp til.

Les Siv Jensen sitt innlegg i Aftenposten Motebegrepet rasisme.

Fredrik Vikse

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**