Venstre er for den foreslåtte reguleringsplanen for Staubø brygge

Venstre støtter den foreslåtte reguleringsplanen for Staubø brygge i planutvalsmøtet 12. juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Venstre støttar seg også til dette brevet frå Tverdalsøy velforening:

“Tverdalsøy velforening har nå i over tre år arbeidet for å sikre lokalbefolkningen i "gamle Flosta" ei brygge som tilfredsstiller dagens behov. Arendals driftstyre har vært på befaring og konstatert at de gamle bryggene som ble bygget for over 150 år siden er helt utilstrekkelig for å dekke dagens behov.

Etter befaring at driftstyret 12. Januar 2006 vedtok Driftstyret samme dag og starte reguleringsarbeid med formål å sikre offentlig tilgang og bruk av brygga.

Kommunen valgte å starte forhandlinger med grunneierne uten å sette i gang med reguleringsarbeidet, resultatet var av eierne trenerte saken slik at det gikk ca 18 måneder før utkastet til en avtale ble lagt frem for Driftstyret for godkjennels e. U tkast et til en "avtale" var et rent diktat fra grunneieren og påla kommunen plikter som det vil være umulig å oppfylle uten å ansette en person til å være tilstede ved brygga til enhver tid -. Forslaget ble forkastet av Driftsstyret .

Tverdalsøy Velforeningen vil anmode Driftsstyret i Arendal kommune om å godkjenne reguleringsplanen slik at forhandliger om offentlig bruk av brygga kan fortsette snarest.

Arendal kommune pådrar seg ingen kostnader ved å vedta reguleringsplanen som nå blir lagt frem, men en godkjent plan er skaffer seg et grunnlag for å få i gang reelle forhandlinger med grunneierne.

————————

Med vennlig hilsen,

Harald Svendsen

Styremedlem i Tverdalsøy Velforening”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**