Risør Venstre og valgprogram 2008-2011

Risør Venstres hovedparole ved kommunevalget i 2007 var å styrke bosetting og næringsutvikling. I tillegg fremmet vi et valgprogprogram som bygget på vårt verdigrunnlag, og som for Risør Venstre omhandlet viktige tema innen miljø og velferd, skole og oppvekst samt kultur og næring. For hvert av disse tema utarbeidet vi 6 ulike delmål som vi ønsket å fokusere på, og allerhelst også gjennomføre i fireårsperioden 2008 — 2011.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Risør Venstre står ved løftene fra valgprogammet

Risør Venstre står ved løftene fra valgprogammet

I rute
Kommunevalget fant som kjent sted i september 2007 og Venstres representant deltok i formannskapet første gang 6/11-2007, ca en måned før budsjett for 2008 ble behandlet og vedtatt i bystyre. Det var med andre ord en relativt kort periode fra kommunevalg, via politisk sammensetting av råd og utvalg til bystyrets budsjettbehandling i desember. Det ligger derfor i sakens natur at det politiske flertall i løpet av den korte og hektiske perioden fra valg til budsjettbehandling ikke kunne utrette allerdens når grunnlaget var lagt av et helt annet politisk flertall.

Etablering av en ny flertallskoalisjon medførte samtidig en viss ytre spenning, ikke bare for det nye mindretallet, som på mange måter måtte gjennomgå en "sorgreaksjon" etter tap av år i posisjon, men også for administrasjon som også fikk et nytt flertall å forholde seg til. I og for seg ikke noe nytt idet vi har valg hvert 4 år, men uansett en utfordring for administrasjon som gjennom flere perioder har hatt en politisk ledelse å forholde seg til.

Venstre var for et direkte ordførervalg, men ser de utfordringer vi har i Risør i den forbindelse, en utfordring alle har eierskap i og ansvar for å forvalte på en skikkelig måte. Som del av et politisk flertall må vi derfor ivareta ordførerens interesser, samtidig som han må ivareta våre. Skal dette lykkes må det etableres rutiner som sikrer fri flyt av informasjon og kommunikasjon, ikke bare fra administrasjon til ordfører, men også til det politisk flertall.

Teambygging tar tid.
Alle som har deltatt i politisk virksomhet, i allianse- og teambygging i næringsliv eller i andre sammenhenger, vet at teambygging tar tid, og er derfor inneforstått med at det i slike prosesser kan komme en del uventede innspill før den nye organisasjoner har gått seg til. Slik er det i alle private, offentlige og politiske organisasjoner hvor ulike kulturer skal finne sin felles plattform, og vi i det nye politiske flertallet i Risør er ikke noe unntak i så måte. Det er faktisk fristende å hevde at dersom enkelte sier noe annet lyver de i beste fall, ikke bare overfor seg selv, men også overfor sine velgere (og lesere).

Det er også greit å vite at enkeltpersoner eller grupperinger kjenner til dette og bevist utnytter det spenningsfeltet som oppstår, for lobbyvirksomhet og herseteknikker finnes overalt, også i Risør.

Vårt valgprogram er tilgjengelig på vår hjemmeside (i PDF format). Vi ser gjerne at du leser det og kmmer med innsill vi bør ta med ved kommende års budsjett. Innspill sendes enklest på e-post til [email protected] eller leveres til en av våe lokale politikere direkte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**