Når fiskeriministeren svikter, tar Venstre ansvar!

Oljedirektoratet har lyst ut en rekke blokker for oljeleting utenfor Mørekysten, ett av Norges største gyteområder for Norsk vårgytende sild, sei og torsk. – Venstre krever en oljefri Møresokkel, sier Venstres næringspolitiske talsmann Leif Helge Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Bekymret for fisken
– Oljedirektoratets ønske om oljeleting på Møresokkelen, er en trussel for ett av våre viktigste produktive havområder, sier Venstres næringspolitiske talsmann Leif Helge Kongshaug.
– De store fiskeressursane er viktigere enn den kortvarige gevinsten som eventuell oljeleting og oljeboring på Møreblokkene vil gi, fortsetter Kongshaug.

Oljefri Møresokkel
– Tidligere olje- og energiminister Odd Roger Enoksen fredet Møresokkelen i forrige konsesjonsrunde. Regjeringen utarbeider nå en helhetlig forvaltningsplan for Norskehavet, og Venstre mener Møreblokkene må ut av konsesjonsrundene og fredes i forvaltningsplanen, sier Kongshaug.
– Jeg har stor forståelse for fiskernes frustrasjon over regjeringens oljeletingskåthet. Venstre kommer til å stå side om side med fiskerne i denne saken, og kreve en oljefri Møresokkel avslutter Kongshaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**