Larvik Venstres markering av Verdens Miljødag

Lørdag 7. juni markerte Larvik Venstre Verdens Miljødag på Larvik torg med stands og utdeling av Larvik Venstres miljøpris. Det ble en flott artikkel fra arrangementet i Østlands Posten. Her kan du lese Hallstein Basts apell og tale som han fremførte ved prisutdelingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kjære miljøbevisste borgere!

Miljø er ingen privatsak.
Kampen for å bevare og fremme et godt miljø er noe som berører oss alle sammen.

Det begynner å bli forsvinnende få som benekter at menneskene står bak jordas betenkelige klimatilstand. På tross av dagen i dag kan virke temmelig skyfri, skal det minst en Frp’er til for å ikke innse at det er noe rav ruskende galt med klima. Likevel skal vi huske at miljøarbeidet skal drives på en bred front — ikke bare med
globalt perspektiv.

For eksempel:

Vi vil ha levelig lokalmiljø hvor omsorgen for hverandre skal ha gode vekstvilkår.
Vi skal ha et biologisk mangfold med mangeartete planter og dyr.
Vi skal ha tilgjengelighet for oss alle i strandsone og utmark.
Vi skal leve side ved side med fremskritt og utvikling der hvor miljøspørsmålet skal holdes levende — hele tiden.

Årets prisvinner er en i høyeste grad verdig vinner som har tatt sin oppgave alvorlig og kastet seg inn den aktuelle samfunnsdebatten.
BØKESKOGENS OG KILENS VENNER har engasjert seg sterkt i spørsmålet om hvor den nye traseen til E18 skal ligge og har hele tiden stått beinhardt på den mest miljøvennlige løsningen.
Ved å stå ufravikelig på sitt, har de fått politikerne i Larvik til å forstå at folkeviljen ikke er noe å kimse av i spørsmålet om E18.
Presset fra Vennene har vært godt å ha i ryggen når utvannete alternativer har truet i form av mer eller mindre halvgode løsninger.
Bøkeskogen og Kilens venner har bygget opp sin troverdighet gjennom en dugnadsånd som har preget skogen og Kilen merkbart. I det siste er det belysning og inngangsparti som tydeligst viser innsatsen.

Årets miljøpris fra Larvik Venstre er en liten takk fra et gammelt parti som verdsetter det dere har gjort for oss alle. Ikke minst ved å spore oss til å kjempe for det vi tror på, og vise innsatsvilje for det miljøet vi er en del av.

Bøkeskogen og Kilens venner har gitt et stort bidrag til at Larvik er en by og en kommune vi både er stolt av og glade i.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**