Lik økonomisk støtte til alle tros- og livssynssamfunn

Rådmannen har bebudet at han i forbindelse med Bystyrets behandling av økonomirapport 1. tertial vil foreslå å redusere den økonomiske støtten til tros- og livssynssamfunnene utenfor Den norske kirke for å spare penger. Samtidig foreslår rådmannen å øke det kommunale tilskuddet til kirken for å kompensere for deres økte pensjonskostnader de neste årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Gravplass

Foto: Tore Rykkel

Les hva Tom Hedalen skriver om dette i sin blogg.

Fra Venstres Stortingsprogram 2005 – 2009:

I et samfunn i endring er toleranse og respekt for andres valg og ytringer på tros- og livssynsområdet viktige verdier. Et samfunn vil være et mangfold av ulike tros- og livssyn, og staten bør være sekulær. I en sosialliberal stat er det en offentlig oppgave å legge til rette for et mangfold hvor den enkelte selv på fritt grunnlag kan velge hvilket trossamfunn hun eventuelt vil være medlem av. Venstre ønsker derfor å skille kirke og stat. Dette skillet må gjennomføres på en slik måte at det fortsatt blir rom for en bred folkekirke i det norske samfunn.

I tråd med målsetningen om full livssynsfrihet, må det ikke være krav om bekjennelse til en bestemt religion for å inneha offentlige stillinger. Livssynsfrihet er en grunnleggende rettighet også for regenter og statsråder. Bestemmelsene om bekjennelsesplikt må derfor oppheves. Formålsparagrafene for offentlige samfunnsinstitusjoner, bl.a. skoler og barnehager, må endres slik at de er livssynsnøytrale og er inkluderende for alle uavhengig av tros- og livssyn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**