Åpnet park på Nytorget

Rogaland kunstsenter står bak prosjektene Grasrota, High Response, Stavanger sampling og Det utopiske bibliotek. Ideen er å vise optimistisk, kreativ aksjonisme. Synlig er parken som er anlagt utenfor kunstnersenteret og som går rett inn i diskusjonen om hva som skal skje med Nytorget i framtiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Nytorget

Foto: Venstres bystyregruppe i Stavanger

Venstres Helge Solum Larsen var invitert til å åpne prosjektet lørdag ettermiddag.

Maren Berge Vik fortalte om i arbeidet Stavanger sampling som elever ved Stavanger kultursskole har gjennomført, med visjonærutopiske innspill til byens utvikling. Hun overleverte elevenes tanker til Solum Larsen og bad om at det politiske Stavanger tok utfordringen. Les alt om prosjektene her >>

Helge Solum Larsen takket for innspillene og fortalte at det skal utarbeides en ny kommunedelplan for sentrum. Det vil være en av flere muligheter til å se nærmere på forslagene.

Solum Larsen påpekte også at ordet utopi ofte brukes om noe virkelighetsfjernt eller u-gjennomførbart. Han konstaterte at det er det motsatte av utopi vi skal frykte, -fremskritt kan være virkeliggjørelse av såkalte utopier.
Solum larsen kommenterte også det såre i planene for Nytorget nå. -Selv om torget er historisk og det finnes levende minner fra Stavangers historie overalt her, finnes det en plan som vil kunne forandre dette stedet for alltid.
Det er forelått å rive begyggelse ved Nytorget og bygge et parkeringsanlegg som vil fjerne trærne og jugendmuren.
Solum Larsen fremhevet at Nytorget burde pusses opp gjennom forsiktige byplanmessige grep, i tråd med plassens historiske kvaliteter og at Nytorget bør gis tilbake til borgerne i byen.
-Prosjektet Grasrot har gjort det. I allefall for noen måneder har åtte parkeringsplasser veket til fordel for gress og planter. Og mennesker.
-Det tegner til å bli en flott sommer på Nytorget, sa Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**