Vil vurdere bedre strømtilførsel

På spørsmål fra Venstres Gunnar Kvasheim opplyser olje- og energiminister Åslaug Haga at det kan være aktuelt å finne løsninger på kraftproblemene øyekommunene Værøy, Røst og Træna sliter med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kilde AN

Spørsmål Kvassheim stilte ministeren i Stortinget var dette:

– Hva er regjeringens holdning til en ordning med statlig anleggsbidrag for økt nettkapasitet i distrikter der dette er en forutsetning for utvidelse/etablering av industri/virksomheter i mindre lokalsamfunn, slik regjeringspartiene tidligere har foreslått? og Kvassheim begrunnet spørsmålet blant annet med den manglende kapasiteten Træna, Værøy og Røst sliter med.

I svaret fra Åslaug Haga la ministeren blant annet vekt på at regjeringen mener at kystbasert næringsvirksomhet er et viktig grunnlag for regional utvikling og bosetting.

– Gode eksempler er utfordringene som møter kommunene Værøy, Røst og Træna. Overføringsnettet bør ha tilstrekkelig kapasitet over hele landet, og det skal utvikles og utbygges på en samfunnsmessig rasjonell måte, svarte Haga blant annet.

– Regjeringen er også oppmerksom på de utfordringer flere kommuner har, herunder de aktuelle øysamfunnene og vi er i gang med å vurdere muligheter for å lette deres situasjon uten dermed å bidra til forskjellsbehandling og uten å undergrave eksisterende systemer. Jeg tar sikte på en politisk avklaring til høstens budsjettbehandling, avsluttet Haga sitt svar til Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**