Tilgjengelighet langs sjøen og trafikksikkerhet skal ivaretas på Gausel

Turstisaken på Gausel ble i dag lagt ut på offentlig ettersyn. Venstres Helge Solum Larsen fikk gjennomslag for et omforent forslag som tilslutt ble vedtatt mot kun to stemmer. -Nå kan vi få en sak som både gir tilgjengelighet langs sjøen og som bedrer trafikksikkerheten ved gaten Gauselvågen, sier Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hele det alternative forslaget til vedtak:

Forslag til Plan 1811 alternativ 1 med tilhørende underalternativ 1A, og alternativ 2, Reguleringsplan for strandsonen fra Boganesstraen til Frøystad gård med plankart og bestemmelser begge datert KBU 22.01.08, og begge sist revidert 22.05.08, legges ut til offentlig ettersyn med følgende endringer:

·Sjøområde i Boganesbukta, delstrekk A reguleres til Naturvernområde sjø/vassdrag.
·Vist gangveg mellom 16/163 og 16/574 utgår.
·Viste friområder i Alternativ 1, delstrekk B utgår og vises med samme status som eiendommene bak.
·I delstrekk C skal eksisterende plassering av tursti opprettholdes. Boligareal (14/112, 14/108, 14/119 og 14/130) omdisponeres ikke til friområde, men det kan settes begrensing for tomtedeling og byggegrense som sikrer at man unngår bygging av nye boliger innenfor dette området.
·Det skal vurderes å etablere sporsluse i gaten Gauselvågen og opparbeide oppholdsplasser.

Til 2. gangs behandling skal det vurderes å fremlegge en sak som samlet inneholder både alternativ som gir tilgjengelighet langs sjøen samt alternativ som bedrer trafikksikkerheten ved veien.

Kommunalstyret for byutvikling fastsetter følgende endringer av reguleringsbestemmelsene for plan 1881, alternativ 1:

§1. Formål Endres til:
§1. Formål
Planen skal legge til rette for turgåing i strandsonen, samt sikre områdets spesielle kvaliteter mht landskap og sammenheng mellom strandsone, hage, bebyggelse og friområder.

4.1 Gangveg Endres til:
4.1 Tursti
Turstien langs sjøen skal etableres som et tråkk som ikke medfører større fysiske inngrep som ødelegger stedlig kulturlandskap eller dagens naturlige strandsone. Stien anlegges slik at den ikke er attraktiv for syklister.

5.1 Friområde- generelt Endres til:
5.1 Friområde- generelt
I området i Boganesbukten kan ferdselsmulighetene forbedres med hellelegging og ved at eksisterende gangtraseer utvides og forbedres. Dagens eksisterende naturlig strand og strandvegetasjon opprettholdes som i dag.

I friområdene ved Sandholmen kan det tilrettelegges for bading, lek og opphold. Verdifull lauvtrevegetasjon skal opprettholdes såfremt dette ikke er til hinder for friområdebruken.

5.1 Friområde – park Strykes

§6 Spesialområder Nytt punkt:
Naturvernområde i sjø/vassdrag
Det er ikke tillatt med tiltak eller inngrep innenfor området eller langs med strandsonen.

6.4 Spesialområde bevaring — bygninger og anlegg – friområde- turveg Endres til:
6.4 Spesialområde bevaring — bygninger og anlegg – friområde- tursti
Tursti skal søkes lagt så skånsomt i terrenget som mulig. Turstien kan opparbeides i maksimalt 3 meters bredde og kantsteiner skal ikke anlegges. Fyllinger og skjæringer skal utformes som natursteinsmurer eller jordskråninger tilpasset terrenget.
Strekningen over ubebygd areal på gnr.14/bnr.49, skal imidlertid opparbeides med rund stein mot sjø med hellelegging innenfor.
På hele strekningen skal opparbeidingen tilpasses eksisterende elementer som store steiner og vegetasjon. Endelig plassering fastsettes gjennom opparbeidingen. Opparbeidelsesplaner for tursti innenfor område markert som spesialområde bevaring, skal forelegges byantikvaren før gjennomføring.

Plankart, alternativ 1, revideres i tråd med disse endringene

Vedtaket er fattet med hjemmel i plan- og bygningsloven §27-1 nr.2.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**