Ingen lokale næringstilskudd

Det blir ingen lokale næringstilskudd i 2008 eller 2009 utover den potten som Siljan næringsråd får, dersom man følger det som er praksis i økonomiplan/budsjett. Dette er resultatet av formannskapets vedtak om at Siljan kommune skal delta med egne midler til å arrangere norsk delfinale i Grand Prix i Skien til neste år. Vedtaket ble gjort mot Krf og Venstres stemme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Midlene til å være med å arrangere Grand Prix tas av det lokale næringslivsfondet. Summen det gjelder er 25.000,-. Det er selvfølgelig ingen kjempe stor sum, men for meg er dette av prinsipiell betydning.

Siljan kommune overfører betydelige midler til Vekst i Grenland som er vårt næringsselskap. Dette er bra, det er riktig og det må vi fortsette med. Derfor bidrar vi også indirekte til dette arrangementet allerede. Jeg mener det er uklokt å i tillegg tømme den lokale næringspotten som er ment og brukes internt i kommunen til gode tiltak i regi av næringslivet her.

Venstre ønsker å stimulere det lokale næringslivet vi har, og ha mulighet for å støtte helt nye tiltak. Da blir det helt feil å bruke opp disse midlene for å delta i arrangementet av norsk delfinale i Grand Prix.

Begrunnelsen til AP er profileringen dette kan gi. Personlig tror ikke jeg at dette vil skape en flom av nye innbyggere til Siljan. Jeg er skuffet over vedtaket som AP og SV fikk flertall for.

Tonje Løwer Gurholt. Fra Venstres landsmøte 2008.

At formannskapet vedtok å behandle saken selv om den ikke var satt opp på sakskartet, er heller ingen god fremgangsmåte. Venstre og Krf ønsket derfor ikke å behandle saken, men at den ble satt opp på ordinær måte. Da hadde formannskap og administrasjon hatt mulighet til å sette seg inn i avtalen på forhånd. Det ville ikke flertallet i formannskapet som består av AP og SV.

Møteprotokollen kan du lese på kommunens nettside HER

Tonje Løwer Gurholt
Formannskapsrepresentant, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**