Rakkestad Venstre ga årets miljøpris til Bruktbua!

For Rakkestad Venstre står miljø høyt på dagsorden. Derfor ønsker Rakkestad Venstre å hedre de som gjør en innsats for miljøet ved å gi en Miljøpris. Prisen, som skal deles ut årlig i forbindelse med Verdens Miljødag den 5. juni, skal gå til personer eller organisasjoner i kommunen som gjør en innsats for miljøet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Tok kaka

Foto: Marita Lundsrud Berg (www.r-a.no)

Bruktbuas formål er ikke i første rekke å bedre miljøet, men å hjelpe de som trenger det mest. Allikevel er miljøgevinsten av det de gjør stor. I et overskuddssamfunn som våres blir mye kastet selv om det fortsatt er fult brukbart. Bruktbua ser verdien i dette. De tar imot klær og annet som skal kastes. Dette selger de eller det sendes til de som ikke opplever samme overflod som oss. Overskuddet av salget går til diakonens arbeid i kommunen. Av en årlig omsetning på kr. 150 000,- går over halvparten til dette gode formålet, resten går utelukkende til drift.

Kombinasjonen av å hjelpe de svake og å gjenbruke viser at det endre fokus fra et høyt materielt forbruk til å se verdien i det eksisterende har stor verdi på mange måter.

Prisen, som er en diplom, ble overrakt onsdag 4. juni klokken 11:00 i Bruktbua.

Les mer på r-a.no.

En glad gjeng i Bruktbua

En glad gjeng i Bruktbua
Foto: Marita Lundsrud Berg (www.r-a.no)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**