Interpellasjon – Brannvern

Bodø Venstre spør hva ordføreren vil gjøre for å sørge for at alle innbyggere i Bodø Kommune kan føle seg trygge på at beredskapen for brann er god nok.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Beredskap for brann i Bodø kommune

I slutten av mai hadde vi en stor brann på Tverlandet hvor en enebolig brant ned til grunnen. I denne forbindelse oppsto det usikkerhet rundt brannberedskapen i dette distriktet, bl.a. hvorvidt kommunen/brannmannskapene hadde gode nok kart som viste hvor brannhydranten befant seg.

Fra tidligere er vi kjent med at flere hus i dette området som ligger et stykke unna tettbebyggelsen er plassert langt unna en brannhydrant. Vi vet også at flere hus ligger så utilgjengelige til at heller ikke en tankbil av en viss størrelsesorden vil kunne nå inn til områdene (eks. Øvre Løding og Kjerran). Fra andre områder er det kjent at kartene over brannhydrantene ikke stemmer overens med reelle forhold.

Brannbil

Brannvern er og må betraktes som et kommunalt ansvar. Det innebærer kommunal beredskap, tilgjengelig utstyr og tilgang på vann til enhver tid, dersom en brann skulle oppstå.

Det er derfor nødvendig å få en oversikt over hvilken brannberedskap Bodø Kommune har, ikke minst i distriktene. Og, dersom brannberedskapen ikke viser seg å være fullt ut tilfredsstillende, blir spørsmålet:

Hva vil ordføreren gjøre for å sørge for at alle innbyggere i Bodø Kommune kan føle seg trygge på at beredskapen for brann er god nok, uansett hvor de bor i kommunen?

Bodø den 3/6-08

For Bodø Venstre

Terje Cruickshank

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**