Ønsker opprydning i rusomsorgen

Venstre ønsker en opprydding i rusomsorgen i Stavanger. Venstres Per A. Thorbjørnsen påpeker til TV2 at storbyene har en betydelig utfordring knyttet til rusomsorg. Thorbjørnsen vet at dette ikke bare er en enkeltsak, og han innrømmer åpent at det er uverdig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Kvinnen som TV2 har omtalt har vært innkvartert på Mosvangen Camping.
Etter tilsyn hos legevakten, ble fastslått at hun hadde blodpropp. I noen dager fikk hun plass på psykiatrisk, men de ville ikke gi henne metadon. De tre siste ukene har hun stadig skiftet midleridig bolig.
Fra psykiatrisk reiste hun til venner i narkomiljøet med god tilgang på heroin, men blodproppen forverret seg og hun ble igjen innlagtpå sykehus, utskrevet, og tilbake i narkomiljøet ,og så på sykehotellet før kommunen fant løsningen. Øyane sykehjem.

– Dette er i høyeste grad en nødløsning, sier leder for kommunalstyret for levekår i Stavanger, Per A. Thorbjørnsen, til TV 2.
Thorbjørnsen peker også på at Stoltenbergregjeringen viser manglende ambisjoner i sin handlingsplan for rusmisbrukere, og får støtte på Stortinget for det synet.
Venstre foreslo i sitt alternative budsjett en rekke tiltak for rusmisbrukere og spesielt for personer dårligst helse. Partiet økte fattigdomssatsingen med en milliard ut over regjeringens forslag. I revidert budsjett vil forsetter Venstre å prioritere de som trenger det mest. – Det er urovekkende at så mange rusmisbrukere står i kø, sier stortingsrepresentant Gunnvald Ludvigsen.
– Køene for metadonbehandling er for lange, dette er en av grunnene til at så mange dør av overdoser. Det er for dårlig oppfølging etter avrusning, og rusmisbrukere blir altfor ofte sendt tilbake til rusbelastede bomiljøer etter behandling. Derfor har Venstre fremmet en rekke forslag på Stortinget for rusområdet som vi håper regjeringen også vil gå inn for. Vi trenger nytenkning på rusområdet, konstaterer Ludvigsen.

Les og se mer på TV2, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**