Venstre vil diskutere arealbruk i Ski

Godt politisk håndverk består i inngåelse av kompromisser. Når dilemmaene hoper seg opp må fornuftige politikere krabbe ned av pidestallene og kompromisse seg frem til løsninger til beste for innbyggerne. Slik innledes artikkelen som sto i ØB tidligere denne uken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Taraldrudutbyggingen er kanskje Ski kommunes heftigste sak på flere tiår, der ulike interesser nærmest går opp i en spiss. Vi har med næringsinteresser, naturverninteresser og på sikt også landbruksinteresser. Vi har hensyn å ta til nabokommuner, til landskap og til miljøet.

Ski Venstre mener at området Taraldrud må konsekvensutredes i det omfang en eventuell utbygging krever. Så får vi bedre innsikt i hva slags område det her er snakk om. Friluftsinteresserte enkeltpersoner og organisasjoner gjør en utmerket innsats for å bevare Taraldrud som grønt område. Vi lytter intenst til det de forteller oss. Vi lytter også til næringslivet som trenger næringsarealer og til bondestanden som frykter for dyrka mark når kommunen heller tar ut (Q4 på Langhus) enn legger til rette for nye næringsområder.

Ski Venstre har alltid gått inn for lav utbyggingstakt, nettopp fordi vi anser infrastrukturen for dårlig utviklet og fordi vi ønsker å motstå presset på kommunen vår. Men de store partiene vil noe annet. Konsekvensen må da bli kompromisser på arealbruk til boliger, arbeid og fritid.

Når Ski Venstre sier ja til konsekvensutredning er vi fortsatt langt fra et ja til utbygging på Taraldrud. Får vi politiske forsikringer om at det heller ikke blir lagt ut næringsarealer i boligområder eller på dyrka mark, er vi selvsagt innstilt på å bevare området for ettertiden. Men da lukker vi samtidig døren for ytterligere næringslivsetableringer og flere arbeidsplasser i kommunen. Tiden er overmoden for en prinsippdebatt om hvor folk skal bo, arbeide og nyte fritiden. Det handler ikke om partipolitikk eller politiske kjepphester. Det handler om å få lov til nøye å vurdere hvor det er mest hensiktsmessig og minst ufordelaktig å etablere næringsvirksomhet, alle hensyn tatt i betraktning. Vi har begrenset med arealer å ta av.

Ski Venstres kommunestyregruppe v/Geir Hammer, Svein Kamfjord og Lisbeth Bøhler

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**