Klima og knefall

Etter å ha lest innlegget til Einar Jetne, Rødt må jeg si jeg forbauses over den fremstillingen han gir av behandlingen av nasjonal transportplan

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


AD. Klima og knefall (svar til Einar Jetnes innlegg)
.
Etter å ha lest innlegget til Einar Jetne, Rødt må jeg si jeg forbauses over den fremstillingen han gir av behandlingen av nasjonal transportplan — der han bl.a. fremhever at det er kun Rødt som har med klimautfordringene i sitt forslag til vedtak. Fy, av deg Einar Jetne – at du fornedrer deg til å komme med uriktige påstander om andre partier — når alt er lett kontrollerbart og protokollert. For ordens skyld siterer jeg noe fra KRF og Venstres samla forslag til nasjonal transportplan:

"Nordområdesatsingen, klimautfordringene og det vekstpotensiale som er i Nordland, må gjenspeiles i NTP og gjøres synlig gjennom investering i infrastruktur. Nordland fylkesting vil påpeke nødvendigheten av en bedre infrastruktur og ber derfor om 50 % øking i rammene til NTP for Nordland."
Videre:
"Både ut fra behovet for brukelige samferdselsløsninger og miljøhensyn må E6 gjennom Nordland nå prioriteres".
Videre:
"Nordland fylkesting vil understreke betydningen av å etablere en miljø- og klimavennlig transportkorridor mellom Nord- og Sør-Norge. Denne transportkorridoren må baseres på et gjennomgående elektrisk jernbanenett. "
"Forlengelsen av Nordlandsbanen tas inn i Nasjonal Transportplan 2010 — 2019, med midler til planlegging og prosjektering av en elektrisk jernbane på strekningen Fauske – Narvik."

Felles for Venstre/Krf og posisjonen:
"For å øke Nordlandsbanens miljøvennlighet bør banen etter hvert få gassdrift eller bli elektrifisert. Fylkestinget mener at det må etableres et eget prosjekt for vurdering, utvikling og etablering av gass-/hydrogendrift av tog på Nordlandsbanen og Meråkerbanen som alternativ til elektrifisering, også sett i sammenheng med videreutvikling av løsninger for gass- og hydrogendrift på ferger og hurtigbåter i Nordland".
Viser for øvrig til muntlig framsatt argumentasjonen for forlengelse av jernbane videre nordover. Einar Jetne — jeg tror du har misforstått noe med vilje — det skuffer meg.
Hvorfor i all verden skulle Venstre stemme for Rødts forslag — når vi har et bedre selv og når det som var bra i Rødts forslag også var med i vårt eget. Når det gjelder forslag til transportløsninger og tiltak i NTP — kan jeg ikke se at Rødt utmerket seg på noen som helst måte.
Venstre er løsningsorientert – Vi mener det er viktig å komme med alternative og gjennomførbare løsninger. Hva vil Rødt med sine forslag?

Nordland Venstre
May Valle
Gruppeleder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**