Brakkerigger på Risøy

Da bystyret behandlet regulering av deler av verkstedområdet på Risøy til område for midlertidige brakkerigger sluttet Venstre seg til reguleringsforslaget. Venstres Tore Nilsen pekte på at det hadde vært en vanskelig sak for såvel utbygger som berørte naboer, og at det var et klassisk politisk dilemma som lå i bakgrunnen i denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Forholdet mellom industri og boligområder har alltid vært et vanskelig tema, men Venstre valgte å gå inn for en omregulering blant annet fordi dette vil gi større grad av forutsigbarhet for naboene. Tore Nilsen kom også inn på naboenes krav om en konsekvensanalyse, og satte i den forbindelse fram et oversendelsesforslag som fikk enstemmig tilslutning i bystyret.

I oversendelsesforslaget blir administrasjonen bedt om en konsekvensanalyse i forhold til konflikter mellom industri og offentlig virksomhet på den ene siden, og bomiljø og kultur- og fritidstilbud på den andre siden, for de ulike bydelene. Disse konsekvensutredningene skal være en del av beslutningsgrunnlaget når kommuneplanens samfunnsdel blir behandlet.

Se video av innlegget her:

Video hentet fra YouTube. For full video klikk her.
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**