Leserinnlegg i DT 30.05.08: Bokbussen i Hurum

Buskerud fylkeskommune skal behandle bokbussens videre skjebne i juni og alle kommuner er i den forbindelse bedt om å komme med en uttalelse om hvordan de ser på den videre driften.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Buskerud fylkeskommune har gitt tydelige signaler om at videre bokbussdrift kun blir mulig mot at brukerkommunene bidrar med en betydelig større andel av utgiftene. BF ønsker tydeligvis å disponere sine fylkeskommunale midler mot andre utviklingstiltak og kompetansefremming enn videre subsidiering av bokbussdrift.

Kun åtte av Buskeruds kommuner har signalisert at de ønsker fortsatt bokbussdrift hvis det innebærer at de må betale mer for tjenesten. Hurum er ikke en av de åtte.
Biblioteksjefen i Hurum, Svein Hofplass, må velge mellom pest eller kolera når han med sitt meget beskjedne driftbudsjett må sette to populære tjenester opp mot hverandre.

Bokbusstilbudet slik det fungerer i dag er en billig og god løsning for Hurums innbyggere.
19 000,- i året har tjenesten kostet. Bokbussen brukes aktivt av Sætres befolkning de to gangene i måneden den har stopp der, samtidig fungerer bokbussen nærmest som et skolebibliotek for Folkestad og Filtvet barneskole.

Hurum kommunes eneste bibliotek ligger på Tofte og de ansatte der har strukket seg langt i sin tilstrebning etter å gi et best mulig tilbud, spesielt med tanke på at driftbudsjettet er så lavt at det knapt kan kalles forsvarlig. Filialen er godt besøkt, men tilbudet kunne godt vært mangedoblet hvis ressursene hadde vært der.

Hurum Venstre er opptatt av å opprettholde biblioteket på Tofte og beholde bokbussen i Hurum. Dette vil vi kjempe for både i fylket og lokalt.

Marianne Arctander

Foto: Finn Dale Iversen

Marianne Arctander
Gruppeleder Hurum Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**